به گزارش صدای اقتصاد، مذاکرات هستهای به مراحل حساس خود نزدیک شده است و دیپلماتها آخرین تلاشهای خود برای دستیابی به توافق را دنبال می کند…
به گزارش صدای اقتصاد، مذاکرات هستهای به مراحل حساس خود نزدیک شده است و دیپلماتها آخرین تلاشهای خود برای دستیابی به توافق را دنبال می کند و این انتظار وجود دارد که در این هفته سرانجام مثبتی در انتظار این تلاش دیپلماتیک مذاکرهکنندگان باشد. از طرف دیگر فعالان اقتصادی نیز چشم به رایزنیهای سیاسی دارند تا یکی از اصلیترین خروجیهای آن یعنی لغو تحریمها را شاهد باشند. در این شرایط چگونگی تاثیرگذاری لغو تحریمها در اقتصاد ایران اهمیت فراوانی دارد. اینکه چه زمانی اولین آثار مثبت توافق احتمالی بر اقتصاد ایران نمایان میشود، حائز اهمیت است.
در این زمینه نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران معتقد است که آثار کوتاهمدت توافق احتمالی و لغو تحریمها میتواند در روابط بانکی با دیگر کشورها خود را نشان دهد.
پدرام سلطانی به صدای اقتصاد گفت: انتظار میرود با آغاز لغو تحریمها بتوان روند نقل و انتقال ارز را به مسیر طبیعی خود بازگرداند و در همان ماههای ابتدایی لغو تحریم به بازیابی ارتباطات بانکی پرداخت تا این محدودیت بزرگ از سد راه فعالان اقتصادی برداشته شود.
وی افزود: این انتظار وجود دارد که پس از بهبود روابط بانکی، ابزار لازم برای تک نرخی شدن ارز در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد. شواهد نشان می دهد که بانک مرکزی قصد دارد دلار را در نرخی مابین 3 هزار تا 3 هزار و 200 تومان تک نرخی کند.
او معتقد است که یک سوم مشکلات اقتصادی کشور با لغو تحریمها در میانمدت یعنی فاصله زمانی حدود دو سال قابل حل است اما برای حل دو سوم مشکلات باید چندین سال دیگر صبر کرد.
سلطانی با اشاره به ضرورت فعال شدن دیپلماسی اقتصادی به ویژه در دوران پس از تحریم گفت: در بخش دیپلماسی اقتصادی نیاز به فعالیت های گسترده و عمیقی احساس میشود. در گذشته دولت اقدامات مشخصی در این زمینه نداشته است. در دولت یازدهم نیز طی دو سال گذشته وزارت خارجه تمام تمرکز خود را بر روی مذاکرات هستهای معطوف کرده و در زمینه دیپلماسی اقتصادی فعالیت خاصی نداشته است. این امیدواری وجود دارد که پس از شکلگیری توافق نهایی، دستور کار مشخصی برای فعال شدن دیپلماسی اقتصادی در نظر گرفته شود.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران بر نقش اتاق بازرگانی به عنوان مشاور قوا تاکید کرد: اتاق بازرگانی در دوره هشتم به تازگی تشکیل شده است. دوره جدید اتاق که با هماهنگی بیشتری نسبت به گذشته آغاز شده میتواند با آغاز شرایط جدید اقتصاد ایران پس از لغو تحریمها نقش موثری ایفا کند. در موضع دیپلماسی اقتصادی نیز اتاقهای مشترک میتوانند ارتباطات خود با بازرگانان و سرمایهگذاران خارجی را تقویت کنند تا در دوران پساتحریم ارتباطات اقتصادی محکمتری با دیگرکشورها برقرار شود.
بدون دیدگاه