پدرام سلطاني نايب رييس اتاق ايران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين‌كه افت واردات در شش ماهه اول سال بيش از افزايش صادرات بوده است اظهار كرد: همين امر موجب شده تراز تجاري به نفع صادرات تقويت شده و روند آن به سمت مثبت بودن در حركت باشد.

 

پدرام سلطاني نايب رييس اتاق ايران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين‌كه افت واردات در شش ماهه اول سال بيش از افزايش صادرات بوده است اظهار كرد: همين امر موجب شده تراز تجاري به نفع صادرات تقويت شده و روند آن به سمت مثبت بودن در حركت باشد.

وي ادامه داد: اين موضوع نشان مي‌دهد بخش خصوصي عليرغم تحريم‌ها توانسته در صادرات موفق‌تر از واردات عمل كند و به عبارتي عليرغم محدوديت‌هاي بوجود آمده توانسته آن‌ها را با روش‌ها و شيوه‌هاي مختلف به نحوي كه به صادرات لطمه وارد نشود جبران كند.
سلطاني با تاكيد بر اين‌كه پيش بيني مي شود در شش ماهه دوم سال صادرات روند مثبت‌تري داشته باشد گفت: صادركنندگان راه و مسير دور زدن تحريم‌ها را ياد گرفته‌اند و همچنين بخشي از هزينه‌هاي تحريم را كه پيش‌تر بايد از سود خود پرداخت مي‌كردند اكنون با افزايش نرخ ارز جبران مي‌كنند.
نايب رييس اتاق ايران با بيان اين‌كه با بالا رفتن نرخ ارز امكان سودآوري در صادرات عليرغم روزافزوني در هزينه‌ها وجود دارد، خاطرنشان كرد: البته اين موضوع منوط به اين است كه تصميم عجولانه‌اي در رابطه با صادرات گرفته نشود. زيرا فروش نفت كاهش يافته و دسترسي منابع ارزي حاصل از فروش آن نيز با مشكل روبرو شده است.
وي ادامه داد: صادركنندگان توانسته‌اند با توجه به ارز قابل مبادله‌ در اقصی نقاط جهان كه در اختيار دارند مقداري زيادي از نيازهاي ارزي كشور را تامين كنند و نبايد به اشتباه با تصور اين كه ارز حاصل از صادرات به مصرف نيازهاي ارزي كشور نمي‌رسد سازوكارهای اشتباه اتخاذ شود.
سلطاني با بيان اين‌كه اتخاذ اين سازوكارها مي تواند به صادرات كشور لطمه شديدي وارد كند، اظهار كرد: تنها سلاح صادركنندگان در شرايط فعلي براي مقابله با تحريم‌ها همين افزايش نرخ است.
نايب رييس اتاق ايران گفت: در طي 10 سال گذشته صادرات در مقایسه با واردات مورد بي توجهي قرار مي‌گرفت ولي كمتر از يك سال است كه ورق برگشته و با تغيير نرخ ارز عملا صادرات مزیت بيشتري یافته است.
وي با تاكيد بر اين‌كه افزايش صادرات باعث رقابت‌پذيري در توليدات داخلي مي شود خاطرنشان كرد: بهترين شيوه حمايت از صادرات در شرايط فعلي اين است كه در رابطه با ارز حاصل از صادرات ضوابط و قوانين محدودكننده و مقيدكننده‌اي اتخاذ نشود.
سلطاني درباره ورود ارز صادركنندگان به اتاق مبادله ارزي خاطرنشان كرد: اجباري براي وارد شدن ارز صادركنندگان به اتاق ارزي وجود ندارد زيرا ارز صادركنندگان بسيار مرغوب‌تر از ارزي است كه در اتاق ارزي عرضه مي شود.
نايب رييس اتاق ايران تصريح كرد: ارز اتاق مبادله ارزي تنها در چند كشور محدود قابل تحويل است ولي ارز صادركنندگان در هر كشوري قابل تحويل بوده و همچنين كارمزد قابل توجهي براي ارز در اتاق ارزي دريافت مي‌شود اين درحالي است كه صادركنندگان ارز صادراتي خود را بدون كارمزد در اختيار واردكنندگان قرار مي‌دهند.
وي افزود: دريافت ارز از اتاق ارزي مستلزم صرف چند روز وقت و تنظيم اسناد متعدد است به نوعي كه هزينه واردكننده را زياد كرده و واردكننده بايد ريسك بالايي را براي دريافت آن قبول كند.
سلطاني در پايان با بيان اين‌كه ارز حاصل از صادرات در شرايط امروز حداقل 25 درصد از ارز قابل عرضه در اتاق مبادله‌اي کم هزینه تر است، گفت: بنابراین ارز صادركنندگان ارزشمندتر و مرغوب‌تر از از ارزي است كه دراتاق مبادله ارزي در اختيار واردكنندگان قرار مي گيرد و مقایسه این دو ارز با یکدیگر نادرست و غیر حرفه ایست.

منبع: ایسنا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *