نائب رییس اتاق بازرگانی ایران معتقد است تک نرخی شدن ارز به بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز قدرت بیشتری خواهد داد.
پدرام سلطانی، نائب رییس اتاق ایران در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین در خصوص بسته شدن حساب بانکی تجار ایرانی در کشور امارات گفت: «البته امارات و چین مدتی است این کار را انجام می دهند؛ اما باید در نظر داشت که دلیل اینکه برخی از حساب ها بسته شده است یا خبری عنوان می شود که حسابها بسته خواهد شد، متفاوت است. در اصل قوانین یا مقررات مبارزه با پولشویی مبنا قرار گرفته است و این موضوع دیگر ارتباط مستقیمی با تحریم ندارد.»
او افزود: «تجار ایرانی به دلیل اینکه هنوز ارتباطات بانکیشان با دنیا به میزان لازم بر قرار نشده، مجبور هستند حسابهایی را در کشورهای دیگر داشته باشند تا بتوانند نقل و انتقالات پولیشان را از آن طریق انجام بدهند، اما به این دلیل که برای نقل و انتقالات اسناد و مدارکی را نمی توانند ارائه دهند یا مورد قبول قرار نمی گیرد، به جهت ظن پولشویی این حسابها بسته می شود.»
دلار به ۳۸۰۰ برنمیگردد
نایب رییس اتاق ایران در رابطه با افزایش قیمت دلار به بالای ۴ هزار تومان گفت: «به نظر من ما نباید انتظار داشته باشیم دلار به ۳ هزار و ۸۰۰ تومان بازگردد.»
او ادامه داد: «دلار با تناسب تورمی که در چند ساله گذشته داشته، خود را تعدیل و ترمیم می کند؛ بالاخره در چهار سال دولت آقای روحانی اگرچه در سال آخر تورم تک رقمی شد و دستآورد بسیار خوبی بود، ولی انباشت این تورم و ما به التفاوت آن با تورم جهانی لاجرم باید اثر خود را در نرخ ارز نشان میداد که این اتفاق افتاد.»
سلطانی بیان کرد: «البته عوامل دیگری هم مؤثر بود؛ که از جمله میتوان به کاهش نرخ سود بانکی اشاره کرد که خود مقداری پولها را به سمت بازار موازی مثل بازار ارز منتقل میکند. همینطور کاهش قیمت نفت، کاهش صادرات نفت، کاهش درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت و همینطور کاهش صادرات غیر نفتی، همگی عواملی بودند که در کنار هم قرار گرفته و موجب شدند که نرخ ارز افزایش پیدا کند.»
نائب رییس اتاق ایران تصریح کرد: «من این افزایش نرخ ارز را در حال حاضر لازم و درست میبینم؛ یعنی اتفاق عجیبی در اقتصاد ما نیفتاده است. نباید نگران باشیم . دولت فقط باید تلاش کند که کماکان انضباط پولی را حفظ کند که مجدداً باعث نشود تورم کشور شعله ور شود، یا دو رقمی شود. اگر نهايتا در این چرخه معیوب بیفتیم، دوباره باید منتظر نرخ تورم بالا باشیم.»
او در رابطه با تأثير افزایش قیمت ارز و تک نرخی کردن گفت: «البته این افزایش مقداری میتواند به سیاست تک نرخی کردن ارز کمک کند به شرط آنکه دولت احتیاط کند.»
ارز تکنرخی به بانک مرکزی قدرت میدهد
نایب رییس اتاق تهران همچنین گفت: «دو سال پیش زمانی که بازار ارز با ثبات بود ،بهترین زمان برای حرکت ها و گام های بلند به سمت تک نرخی کردن بود؛ اما متاسفانه بانک مرکزی در آن زمان این اقدام را انجام نداد. الان طبيعتا باید محتاطانه این کار را کند. یعنی حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز نباید متوقف شود.»
او بیان کرد: «یکی از راههای حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز این است که به تدریج کالاهایی را که نرخ ارز مبادله ای به آنها تعلق میگیرد بر حسب اولویت و ضرورتشان طبقه بندی شوند. همچنین کالاهایی که ضرورت پایینی برای دریافت ارز دارند،از شمول تعلق ارز مبادله ای باید خارج کنند.»
نائب رییس اتاق ایران عنوان کرد: « باید مرحله به مرحله این تصمیم اجرایی شود و امیدوارم که به زودی به سمت ارز تک نرخی حرکت کنیم. اتفاقاً تک نرخی شدن ارز به بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز قدرت بیشتری خواهد داد.»
او در پاسخ به این سئوال که پیش بینی شما از رشد اقتصادی سال جاری چیست،نیز گفت:« فکر می کنم رشد اقتصادی امسال با توجه به محیط کسب و کار و شاخص های تولید رقمی در بازه 3 تا حداکثر 4 درصد باشد.»
سلطانی ادامه داد: «در مجموع با توجه به وضیعتی که قیمت نفت داشت،میزان صادرات نفت کشور، صادرات غیر نفتی و سایر اجزای تعیین کننده نرخ رشد اقتصادی در بخش های دیگر نشان می دهد که رشد اقتصادی بیشتر از 4 درصد نخواهد بود.»
بدون دیدگاه