دکتر پدرام سلطانی، در روز چهارشنبه 13 آذر در «سومین همایش ملی شناسایی و پرورش مدیران و رهبران آینده» حضور یافت و در پنل تجارب کسب و کارهای موفق در شناسایی و پرورش مدیران سخرانی نمودند.
پدرام سلطانی، رئیس هیئت مدیره شرکت پرسال و رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش در روز چهارشنبه 13 آذر در «سومین همایش ملی شناسایی و پرورش مدیران و رهبران آینده» که توسط «موسسه توسعه مدیریت و فن معنا» در محل مرکز همایشهای بینالمللی کتابخانه ملی ایران برگزار شده بود، حضور یافت. وی در پنل «تجارب کسب و کارهای موفق در شناسایی و پرورش مدیران» در کنار سایر کارآفرینان برجسته ایرانی همچون مهندس محمد مهدی فنایی، مهندس جواد خوانساری و دکتر هاله حامدی فرد، تجربیات خود را با شرکتکنندگان همایش به اشتراک گذاشت. در ادامه خلاصهای از این سخنرانی را میخوانیم:
سلطانی داستان توسعه فردی خود را چنین آغاز کرد:«من فکر میکنم بین مدیریت و رهبری تفاوت وجود دارد. بارها دوستان جوانتر از طریق ایمیل یا در محفلهای مختلف از من میپرسند:«به نظر شما ما چطور میتوانیم موفق باشیم؟» من همیشه فکر میکردم که باید چه چیز جدیدی به غیر از چیزهایی که خودشان میدانند، مانند نیاز به پشتکار، دانش، وقتشناسی و زمانمندی به آنها بگویم. من فکر میکنم آن لحظهای که فرد فکر میکند موفق است، پایان موفقیتش فرا رسیده چراکه موفقیت نسبی است و با تلاش بدست میآید.»
وی در ادامه بر ضرورت احترام به کلیهی اعضای یک سازمان و هنر گوش دادن تاکید کرد و اشاره داشت:«ما در جامعه یاد گرفتهایم به کسی که بالاتر یا بزرگتر از خودمان است احترام بگذاریم. اما یاد نگرفتیم به کسی که پایینتر از خودمان است نیز احترام بگذاریم. رهبر کسی است که وقتی مدیر سطح پایین او یا حتی کارگرش وارد اتاقش میشود جلوی پایش بلند میشود. آن کسی که رهبر میشود کسی است که وقتی یک نفر با اضطراب به سمتش میآید با لبخند به او آرامش میدهد. رهبر با سخنان و کلماتش به زیرمجموعهاش آرامش میدهد. فرق یک مدیر با رهبر در این است. شما به مدیر به واسطه بالا دست بودنش احترام میگذارید. اما به رهبر از دل و جان احترام گذاشته میشود. این یک هنر است که فردی بتواند این کار را بدون تظاهر انجام بدهد. هنر دوم، هنر گوش کردن است. من فکر میکنم یکی از نقاط ضعف ما ایرانیها خوب گوش ندادن است. یک رهبر خوب گوش میکند. عجله نمیکند و عجلهای در صحبت کردن ندارد. میتواند بماند تا آخرین سخنران یک جلسه باشد. میتواند در مجموعهای یک ساعت خوب گوش کند و خوب یاد بگیرد.»
سلطانی در پایان رهبر را کسی دانست که به راحتی بگوید:«من نمیدانم» و اشاره کرد:«رهبر کسی است که اعتماد به نفس داشتن تخصص و مهارت را به همه زیردستانش میدهد. زمانی که رهبر میگوید نمیدانم؛ یعنی تو از من بهتر میدانی. مهمتر از این، رهبر کسی است که شکست سازمان را میپذیرد و میداند در شکست درسهایی هست که در موفقیت نیست. رهبران اصولاً در شکست ساخته میشوند. من فکر میکنم برخلاف تصور غالب در جامعه ما که رهبر آدم موفقی است، رهبر کسی است که به شکست خودش اعتراف میکند. یک رهبر باید این هوشمندی را داشته باشند که بداند زمانی که در اوج قله محبوبیت است، در واقع زمانیست که باید جایش را به دست جانشینش بسپارد. اگر رهبری هنر رفتن را نداشته باشد میتواند سازمان را نابود کند. رهبر کسی است که وقتی سازمان را به دست دیگری میسپارد محبوبترین عنصر آن سازمان است.»
در انتهای پنل سخنرانان به پرسشهای شرکتکنندگان پاسخ داده و همچنین لوح یادبود و تقدیر همایش را دریافت کردند.
بدون دیدگاه