پدارم سلطانی، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با فرارو سال ۹۴ را در حوزه اقتصاد سالی سخت دانست و گفت: در سال آینده دولت باید به جای منابع درآمدی به هنر مدیریت خود اتکا کند.
پدارم سلطانی، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با فرارو سال ۹۴ را در حوزه اقتصاد سالی سخت دانست و گفت: در سال آینده دولت باید به جای منابع درآمدی به هنر مدیریت خود اتکا کند.
وی رشد اقتصادی حدود ۲ درصد را برای سال ۹۴ پیش بینی کرد و گفت: این رقم رشد کافی نیست زیرا نمیتواند ما را از رکود خارج کرده و موجبات رونق اقتصادی و افزایش اشتغال را فراهم کند.
این فعال اقتصادی با اشاره به ضرورت مدیریت و رویکرد جامع نگر، گفت: در این شرایط لازم است که دولت با تلاش برای حفظ سرمایه اجتماعی، ارتباط خود را با بخش خصوصی تقویت کرده و مدیریت افکار و اشخاص را در دستور کار قرار دهد.
سلطانی با تاکید بر اینکه پاسخگویی دستگاههای دولتی در سطوح کارشناسی و مدیران میانی مورد رضایت فعالان اقتصادی نیست، افزود: یکی دیگر از مولفههای لازم برای بهبود اوضاع اقتصاد در سال آتی این است که شفافیت در دولت مورد توجه قرار گیرد زیرا وجود بدنه فربه و کند یکی از موانع اصلی در راه خروج از رکود است.
نایب رییس اتاق بازرگانی با اشاره به پایان رسیدن مذاکرات هسته ایی میان ایران و اعضای ۱+۵، گفت: لازم است که دولت آمادگی استفاده از فرصتهای ناشی از توافق را داشته باشد و این مستلزم جدیت و سرعت عمل در برنامه ریزی است.
به گفته وی بخش خصوصی نیز تصمیم دارد که جدیت و سرعت خود را افزایش و تا حد مقدور از تاثیرات توافق بهره برداری کند.
سلطانی در ادامه به بخشهایی که لازم است مورد توجه دولت قرار گیرد اشاره کرد و گفت: انظباط مالی دولت، اصلاح فرایند و روش خصوصی سازی و انجام واگذاریها در سال جدید از جمله این موارد است.
این کارشناس و فعال اقتصادی افزود: حوزههایی مانند گردشگری، حمل و نقل و خدمات رفاهی و تفریحی از جمله بخشهایی است که امکان توسعه دارد و دولت میتواند با استفاده از راهکارهای غیر مالی در جهت رشد آنها گام بردارد.
وی در توضیح بیشتر پیرامون راهکارهای غیر مالی، گفت: میتوان به وسیله خدماتی همچون ساده سازی و سرعت دادن در خصوص مجوزها شرایط لازم برای توسعه این بخش را فراهم کرد.
به گفته سلطانی تبلیغ و آسان سازی ورود گردشگر خارجی میتواند موجب تحرک و پویایی در این بخش از اقتصاد شود.
نایب رییس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: تشویق سرمایه گذاران خارجی به سوی بازارهای ایران نیز میتواند در فضای بعد از تحریم موجب رونق شده و جایگزین مناسبی برای سیاستهای انبساطی که اکنون اتخاذ آن مقدور نیست، باشد.
وی با تاکید بر فراهم بودن فضای اقتصاد برای توجه به این بخشها، گفت: آنچه که اکنون نیاز داریم سرعت و جدیت در برنامه ریزیها است اما متاسفانه شاهدیم که چابکی لازم در بخش دولتی وجود ندارد.
سلطانی به طور کلی سال ۹۴ را از نظر اقتصادی سالی سخت ارزیابی کرد و گفت: برای دستیابی به اهداف دولت همچون خروج از رکود و رونق بازار و کسب و کار نیازمند مدیریت و برنامه ریزیهای صحیح هستیم.
بدون دیدگاه