نایب رئیس اتاق بازرگانی : متاسفانه نه در دولت و نه در بخش خصوصی نگاه راهبردی به توسعه نداریم و دولت و دستگاههای مختلف با تصمیم های مقطعی و موردی چارچوب هایی را تعیین می کنند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی : متاسفانه نه در دولت و نه در بخش خصوصی نگاه راهبردی به توسعه نداریم و دولت و دستگاههای مختلف با تصمیم های مقطعی و موردی چارچوب هایی را تعیین می کنند.

دولت و بخش خصوصی نگاه راهبردی به موضوع توسعه ندارندبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ پدرام سلطانی در چهارمین همایش بین المللی انجمن سنگ اهن ایران افزود : مشکل این است که بخش خصوصی ما هم نگاه راهبردی ندارد و به جای اینکه بخش خصوصی جلوتر از دولت حرکت کند و باعث شود که دولت چارچوب ها را براساس راهبرد بخش خصوصی جلو ببرد ، رویکرد دولت چالشی است.
با مشکل تولید روبرو می شویم و دولت در صدد برمی اید که مانع از صادرات مواد خام شود و لذا دولت و بخش خصوصی همواره به جای اینکه در کنار هم باشند روبروی هم قرار دارند .
وی گفت : دولت به دلایلی با بخش شبه دولتی بیشتر همراهی می کند مثل فولاد و خودرو و این ایراد است و اگر مقایسه کنیم با کشورهایی که مسیر توسعه را روانتر طی کردند ، می بینیم دولت و بخش خصوصی با هم هستند ، البته همه این اشکالات مربوط به دولت نیست و حتما بخش خصوصی هم اشکال دارد یکی از انها این است که ما به دلایل مختلف از روندها غافل شدیم .
سلطانی افزود : یک مدیر خوب کسی است که روی روندها سرمایه گذاری می کند و اینده و فرصت ها و تهدیدها را براساس روندها برنامه ریزی می کند ، تعدادی از روندها مبتنی بر اقتضائات جهانی و برخی هم الزامات داخلی است ، شفافیت بطور مشخص از الزامات بین المللی و داخلی ماست و بخش خصوصی چقدر در این جهت حرکت کرده است.
وی تصریح کرد : بانک به علت نبود سازوکارهای روز دنیا تمام اقتصاد ما را گرفتار خود کرده است ، با گذشت یکسال و اندی از اجرایی شدن برجام بعلت شفاف نبودن نظام بانکی ما بانک های بین المللی از کار کردن با ما ابا دارند .
سلطانی گفت : صنعت و معدن ما مرتبا با متولیان محیط زیست و اب چالش دارند ، چندسال است که چالش بخش معدن ما با دولت بحث عوارض است و این روند ما را دچار استهلاک کرده است.
سلطانی افزود : در اصلاح قانون مالیات ها ، تغییری ایجاد شد و معافیت مالیات بر صادرات را می خواستند کاهش دهند و مقرر شد 20 درصد معافیت باقی بماند و 80 درصد لغو شود.
متاسفانه در عموم قوانین ما برای الزامات و چارچوب هایی که بخش خصوصی را ملزم می کند به انجام کاری به ان فرصت داده نمی شود خودش را با قوانین تنظیم کند و این باعث می شود زنجیره اقتصادی در کشور چند پاره شده و هرکدام به سمت دستگاهی میل می کنند که منافع حداکثری داشته باشند .
وی گفت : این سیستم مشکل دارد و بخشی هم خود ما هستیم و باید ما تضاد منافع زنجیره های ارزش را شناسایی و برای رفع انها نقشه راه تعریف کنیم و با دولت در میان بگذاریم.
سلطانی افزود : روند الحاق ما به سازمان تجارت جهانی باید مورد توجه قرارگیرد و یکی از موضوعات این است که همه حمایت های صادراتی و معافیت های صادراتی باید حذف شود و برای ان زمان باید چه کردو قبل از اینکه برای ما تصمیم بگیرند به یک نتیجه برسیم.
وی گفت : ظهور و بروز شرکت های دانش بنیان و حرکت به سمت این شرکت ها که می تواند برای معدن راه حل بدهند باید مورد توجه قرارگیرد ، چرخه بسیاری از صنایع ما رو به پایان است و باید این صنایع را با جریان مدیریت شده تعطیل کنیم قبل از اینکه به ورطه ورشکستگی برسند.
سلطانی با بیان اینکه اتاق بازرگانی هم به این مسائل کم توجهی کرده است ، افزود : همه مشکلات مربوط به دولت و مجلس نیست و همه ما در وضعیت موجود اقتصاد ملی نقش داریم و لذا برای اینکه بتوانیم این رویکرد را عوض کنیم باید در کنار هم قرار بگیریم تا بتوانیم صنایع معدنی را پویا کرده و ارزش افزوده را به حداکثر برسانیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *