نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در شرایط کاهش قیمت نفت نمی‌توان از دولت انتظار معجزه داشت،‌گفت: کاهش چشمگیر قیمت نفت، دست همه دولت‌های متکی به درآمدهای نفتی را بسته است.

 

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در شرایط کاهش قیمت نفت نمی‌توان از دولت انتظار معجزه داشت،‌گفت: کاهش چشمگیر قیمت نفت، دست همه دولت‌های متکی به درآمدهای نفتی را بسته است.

پدرام سلطانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه در شرایط کنونی نمی‌توان رفتار غیر متعارفی برای گرفتن ضربه و آسیب ناشی از کاهش درآمدهای نفتی بکار بست، افزود: در صورتی که با گروه 1+5 به نتیجه برسیم، بخشی از منابع مالی ما آزاد می‌شود و از سوی دیگر محدودیت‌ها در فروش نفت و میعانات گازی نیز برداشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه برداشتن تدریجی تحریم‌ها موجب می‌شود هزینه‌های تجارت خارجی کشور نیز کاهش یابد، اظهارکرد: با کاهش هزینه‌های تجارت، درآمدهایمان افزایش می‌یابد و در نتیجه از قدرت بالایی در چانه‌زنی و نیز ارتقای سطح کمی و کیفی تولید برخوردار می‌شویم.
او ادامه داد: چنانچه با برداشته شدن تحریم‌ها زمینه برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی افزایش یابد، خلاء سرمایه‌گذاری در ایران نیز تا حدودی از بین می‌رود.
به گفته سلطانی، ایران از ظرفیت بالایی برای سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری از محل منابع داخلی برخوردار است، اما تحقق آن به بازگشت اعتماد و ثبات به فضای کسب‌وکار کشور منوط است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دیگر زمان دل‌بستن به نفت بالای 60 دلاری به سر آمده‌ است، گفت: به نظر می‌رسد قیمت نفت در مقطعی حتی به زیر 40 دلار نیز کاهش یابد.
وی با توجه کاهش کم سابقه قیمت نفت در بازارهای جهانی افزود: به نظر می‌رسد بازار با مازاد عرضه در نفت‌هایی که با هزینه بالای 50 دلار در آمریکا و کانادا تولید می‌شود، روبه‌رو است که این میزان نفت از بازار معاملات خارج می‌شود.
سلطانی ادامه داد: از آنجا که سوخت‌های فسیلی در عرصه رقابت، همچنان نسبت به انرژی‌های تجدیدپذیر وضع بهتری دارند، با افزایش تقاضا به دلیل کم شدن عرضه، بازار دوباره به سمت بالارفتن قیمت نفت حرکت می کند.
به گفته نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، بالارفتن قیمت نفت به معنای رسیدن آن به نرخ بالای 60 دلار نیست، چراکه قدرت سوخت‌های فسیلی با ورود فناوری‌های نو تامین سوخت در حال افول است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *