بازار ارز و فعالان عرصه اقتصادی از انتخاب آقای روحانی به‌عنوان رییس‌جمهور استقبال کردند و انتظار بازگشت عقل‌گرایی، کارآمدی و اتخاذ تصمیماتی مبتنی بر علم اقتصاد به عرصه مدیریت کشور تقویت شد.

 

بازار ارز و فعالان عرصه اقتصادی از انتخاب آقای روحانی به‌عنوان رییس‌جمهور استقبال کردند و انتظار بازگشت عقل‌گرایی، کارآمدی و اتخاذ تصمیماتی مبتنی بر علم اقتصاد به عرصه مدیریت کشور تقویت شد. همین چند عامل روند عرضه و تقاضا در بازار ارز را معکوس کرد و به این ‌ترتیب کفه عرضه ارز به نفع تقاضا سنگین شد.
البته این اتفاقات با پایان ماه همزمان شد و شدت کاهش‌ قیمت ارز را بیشتر کرد. معمولا فعالان اقتصادی در روزهای پایانی ماه، حساب‌های ریالی خود را تقویت کرده و از ماه بعد فعالیت‌های خود را از سر می‌گیرند.
این نیز مزید بر علت شد تا قیمت دلار در بازار آزاد با شدت بیشتری کاهش یابد. با تمامی اینها به نظر می‌رسد، بازار از هفته جاری به ثبات برسد و نرخ‌ دلار در حدود 3300تومان ثابت شود.
در واقع از این به بعد است که بازار به تصمیمات و فعل و انفعالات سیاسی در عرصه بین‌الملل حساس می‌شود؛ یکی از این عوامل جلسه گروه 1+5 است که به زودی تشکیل می‌شود. گروه اخیر از انتخاب حسن روحانی به‌عنوان رییس‌جمهور استقبال کرده و به همین دلیل انتظار می‌رود که گروه 1+5 همسویی و همگرایی بیشتری در حوزه اجرایی از خود نشان دهد و از شدت تحریم‌ها علیه ایران بکاهد.
با تمامی اینها فرقی نمی‌کند که دلار، صعودی شود یا نزولی. همان‌طور که افزایش سریع نرخ ارز تبعات منفی برای اقتصاد در بر دارد نوسانات نزولی هم به همین میزان بر روند اقتصادی کشور تاثیرگذار هستند. اقتصاد در یک بستر تغییرات تدریجی و مدیریت‌شده می‌تواند بهترین بازدهی را داشته باشد و هر نوسانی که رخ دهد این روند را مختل می‌کند.
در حال حاضر صادرات با دلار بالای 3000تومان منطبق شده است.
افت قیمت دلار باعث کاهش صادرات غیرنفتی و تولیدات صادراتی می‌شود اما در بخش واردات اثر چندانی ندارد زیرا اغلب مواد اولیه و کالاهای ضروری و اساسی با نرخ ارز مبادله‌ای وارد کشور می‌شوند از این رو در این بخش تغییر خاصی مشاهده نمی‌شود.
اما کالاهای مصرفی و غیرضروری که با ارز آزاد وارد کشور می‌شوند ارزان‌تر از قبل به دست مصرف‌کننده می‌رسند اما از آنجایی که در سال‌های اخیر اقشار متوسط و کم‌درآمد قدرت خرید خود را از دست داده‌اند با این میزان کاهش هم باز توان خرید کالاهای لوکس و مصرفی را نخواهند داشت.
بانک مرکزی در چنین مواقعی باید برای کنترل بازار ارز وارد عمل شده و نوسانات را کنترل کند اما این نهاد در دو، سه سال گذشته به کرات نشان داد که قادر به اتخاذ تصمیم‌های درست نیست به همین دلیل این بار نیز به همان شیوه گذشته، عمل کرد.

منبع: روزنامه شرق

استفاده شده در:
سایت ها: اقتصاد ایرانی – اتاق ایران – اخبار بانک – پرشین استارت – خبرآنلاین

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *