پدرام سلطانی در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا تأکید کرد: اگر بخواهیم با بانکهای جهانی تعامل داشته باشیم باید الزامات آنها را رعایت کنیم، در غیر این صورت انگشت اتهام به سیستم پولی و مالی کشور اشاره میرود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: باید افزایش نرخ ارز را بپذیریم چرا که در سالهای گذشته تورم ما بالاتر از متوسط جهان و بالاتر از متوسط کشورهای طرف تجاری ما بوده است.
پدرام سلطانی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا درباره وضعیت نرخ ارز اظهار کرد: ما باید افزایش نرخ را بپذیریم چرا که در سالهای گذشته تورم ما بالاتر از متوسط جهان و بالاتر از متوسط کشورهای طرف تجاری ما بوده است و این موضوع اثر خود را بر نرخ ارز ما گذاشته است و اگر هم تاکنون توانستهایم نرخ ارز را پایینتر نگه داریم این کار با فروش نفت محقق شده است.
او اضافه کرد: ولی از سوی دیگر ما خامفروش هستیم و افزایش نرخ ارز به صادرات ما کمک نمیکند اما فراموش نکنیم که تولید داخلی ما در معرض رقابت ناسالم با واردات و قاچاق قرار گرفته است در نتیجه اگر متعادل شدن نرخ ارز تاثیر چشمگیری بر صادرات نداشته باشد ولی در بحث واردات و قاچاق به نفع ما خواهد بود و به تولیدکنندگان داخلی که کالاهای مورد نیاز داخلی را تولید میکنند کمک میکند که در معرض رقابت ناسالم با کالاهای قاچاق و وارداتی قرار نگیرند.
سلطانی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه ما قاچاق صادراتی هم داریم و افزایش نرخ ارز ممکن است به آن مساله لطمه بزند، گفت: بله ما قاچاق صادراتی داریم و این قاچاق بیشتر در حوزه سوخت است و متاسفانه به بر باد رفتن سرمایههای ملی ما منجر میشود. همین ارز قاچاق صادراتی بدل به قاچاق واردات میشود و از آن سو نیز دچار مشکل میشویم.
عضو اتاق بازرگانی ایران درباره شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی، گفت: نحوه تعامل و کار با یکدیگر را به تدریج طرفین دولت و بخش خصوصی یاد گرفتهاند. در ابتدا شاید خیلی این روند که به چه ترتیبی باید شورای گفت وگو کار کند و چه موضوعاتی مطرح شود مشخص نبود ولی به تدریج رو به پختگی میرود. اکنون نیز لازم است برای اینکه این جلسات مفید واقع شود ابتدا کار کارشناسی صورت بگیرد و بعد راهکارها و پیشنهادات مطرح شود.
او همچنین اضافه کرد: در اصلاحیه برنامه ششم توسعه که در قالب دائمی کردن احکام برنامه های توسعه پیگیری شد دولت موظف شد که مصوبات شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی را ظرف یک ماه در دستور کار هیات دولت قرار دهد و برای آن نیز ضمانت اجرایی در نظر گرفته شد تا مصوبات شورای گفت وگو به مرحله اجرا برسد و در نتیجه چنین وضعیتی منجر به آن خواهد شد که شورای گفت وگو مثمرثمرتر واقع شود.
سلطانی در بخش دیگری از سخنانش درباره تعاملات بانکی گفت: باید این واقعیت را بپذیریم که اگر چارچوب و مقرراتی که در نظام بانکی برای تعاملات بین المللی گذاشته شده است توسط بانکهای ما مستقر نشود و شفافیت لازم ایجاد نشود و ارائه گزارشگری مالی آن گونه که با استانداردهای بین المللی منطبق است صورت نگیرد، این فرصت به بانکهای ما داده نمی شود با بانکهای دنیا کار کنند.
او اضافه کرد: بخشی از مسائل بانکی ما در این زمینه به این دلیل است که پیروی از چارچوب های بین المللی زمان بر است و بانک هایمان چالش های دیگری دارند که دست شان را بسته است مثل مدیریت بدهی ها و غیره. موضوع دیگر نگاه دولت نسبت به تعامل با بانک های جهان است. اگر بخواهیم با بانک های جهانی تعامل داشته باشیم باید الزامات را رعایت کنیم و آنها را بپذیریم در غیر این صورت انگشت اتهام به سیستم پولی و مالی کشور اشاره می رود.
سلطانی در پایان درباره نزول رتبه ایران در فضای کسب و کار، اظهار کرد: نزول رتبه کسب و کار ایران قابل پیش بینی بود چون کشورهای دیگر در حال بهبود وضعیت خود هستند و ما یک جا ایستادهایم و وضعیتمان بهبود پیدا نمیکند. در چنین شرایطی در حالیکه کشورهای دیگر در حال اصلاح خود هستند تغییر چندانی در وضعیت ما ایجاد نمی شود. درست است که ممکن است وضعیت ما بدتر نشده باشد ولی در شرایطی که وضعیت کسب و کار در کشورهای دیگر بهبود می یابد طبیعی است که رتبه کسب و کار ایران نزول پیدا کند.
منبع: خبرگزاری ایسنا_جمعه 12 آبان 1396
بدون دیدگاه