نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان اینکه آسیبهای اجتماعی مانند سنگهای بزرگی هستند که به پای توسعه اقتصادی بسته شده است، گفت: در سالهای گذشته همواره از این معضل گلایهمند بودهایم که مدیریتها جزیرهای است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، پدرام سلطانی عصر امروز در همایش «نقش رونق اقتصادی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی» در استان همدان با بیان اینکه اتاق بازرگانی پرچم توجه به تبعات آسیبهای اجتماعی را از سال 93 برافراشته است، اظهار کرد: امروز دومین همایش «نقش رونق اقتصادی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی» در استان همدان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه شاید این سؤال برای بسیاری از افراد مطرح شود که اتاق بازرگانی که مأموریت آن پرداختن به مسائل کسب و کار است، چرا باید به آسیبهای اجتماعی توجه کند؟ افزود: تاریخ تشکیل و تأسیس فعالیت اتاق بازرگانی در دنیا 400 سال است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اتاقهای بازرگانی، مأموریت داشتند مشکلات اقتصادی را به صورت همگرا با حاکمیت در میان بگذارند.
وی با بیان اینکه اتاقهای بازرگانی یکصد سال، دولتمحور بودند، بیان کرد: در قرن بیستم و همزمان با آغاز تأسیس نهادهای جهانی مانند سازمان ملل، صندوق بینالمللی پول و … مأموریت دیگری مورد توجه اتاقهای بازرگانی قرار گرفت و آن عضومحوری بود.
* آسیبهای اجتماعی، سنگهای بزرگی در پای توسعه اقتصادی
این مسؤول با تأکید بر اینکه اتاقهای نسل دوم اتاقهای عضومحور شد، ادامه داد: از حدود 40 سال پیش اتاقهای بازرگانی وارد نسل سوم خود شد و اتاقهای جامعهمحور مطرح شد.
وی با بیان اینکه اتاقهای بازرگانی جامعهمحور اتاقهایی بودند که جامعه را با کسب و کار پیوند میزدند، افزود: اتاقهای بازرگانی ارتباطی را که در بین جامعه اقتصادی با جامعه عمومی مختل شده بود را ترمیم کردند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در کنار مأموریتهایی که برای اتاقهای بازرگانی مطرح شده اتاقهای ما غفلت تاریخی داشتند، افزود: اکنون به واسطه حجم مشکلات کسب و کار اتاقهای بازرگانی کشور جزو اتاق های نسل اولی هستیم، چراکه بیشتر انرژی آنها صرف این میشود که مشکلات خود را با حاکمیت حل کنند.
وی با بیان اینکه برای کاهش شکافها مأموریت رسیدن به نسل دوم و سوم اتاقهای بازرگانی در دستور کار است، اظهار کرد: مأموریت ما توسعه همگن و همگراست.
سلطانی بیان اینکه آسیبهای اجتماعی مانند سنگهای بزرگی هستند که به پای توسعه اقتصادی بسته شده است، ادامه داد: در سالهای گذشته همواره از این معضل گلایهمند بودهایم که مدیریتها جزیرهای است.
وی افزود: به عنوان پرچمداران اقتصاد لازم بود این پرچم را قدری بالاتر بگیریم و توجه داشته باشیم یکی از اصلیترین دلایل آسیبهای اجتماعی به خاطر مشکلات اقتصادی است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه امروز قویترین بُعد در نظام قضایی امروز باید قویترین بعد پیشگیری و اقتصادی باشد، افزود: انتظار جامعه این است که معاونت پیشگیری و اقتصادی قوه قضائیه فعالترین معاونت باشند.
سلطانی با بیان اینکه امروز برای ما باعث تأسف است که 15 میلیون پرونده قضایی در جریان داریم، اظهار کرد: از هر چهار خانواده یک خانواده پرونده قضایی دارد که ریشه همه این مشکلات در مشکلات اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه باید به مؤلفه پیشگیری به عنوان یک مؤلفه مهم توجه شود، تبیین کرد: اهمیت اقتصادی به حدی است که آن را در درون پیشگیری تعریف کردند و نگهداشتن حق مطلب را ادا نمیکند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه به زندان انداختن یک واحد تولیدی به مشکل خورده شروع رشتهای از مشکلات برای خانوادههای مشغول در آن واحد تولیدی است، تشریح کرد: قضات باید به این موضوع توجه کنند که بستن یک کارگاه بیش از آنکه جلوگیری از اشاعه جرم و سوءاستفاده آن بنگاه باشد، به مثابه در جریان و در معرض قرار دادن تمام کسانی است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با آن بنگاه اقتصادی ارتباط دارند.
این مسؤول با بیان اینکه هر چقدر در یک سازمان انجام امور فعالان اقتصادی سختتر باشد به این معناست که اشتغال ما در خطر است، افزود: در نظام مدیریتی ما، تصمیم نگرفتن جرم نیست، در حالی که بسیاری از مشکلات به خاطر تصمیم نگرفتن، تعلل در تصمیمگیری و تأخیر در تصمیمگیری است.
* فعالان اقتصادی باید محیط قضایی و حقوق مناسب برای کسب و کار داشته باشند
سلطانی تأکید کرد: فعالان اقتصادی اگر محیط قضایی و حقوق مناسب برای کسب و کار داشته باشند میتوانند بازیگر خوبی برای توسعه اشتغال و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی باشند.
وی با بیان اینکه کشور در ادواری رشد اقتصادی بالایی داشت و در آن دوران متکی به نفت بوده است، افزود: یکی از این دوران از سال 84 تا 92 بود که گزارشها نشان میدهد آسیبهای اجتماعی نه تنها کاهش پیدا نکرده، بلکه افزایش داشته است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه رونقی که اشتغالزا نباشد نمیتواند به کنترل یا کاهش آسیبهای اجتماعی کمک کند، افزود: به دنبال رونقی هستیم که پایه آن بخش خصوصی باشد.
این مسؤول با بیان اینکه رونقی میتواند به روند توسعه کمک کند که وابستگی شدید به محصولات معدنی نداشته باشد، افزود: نکتهای که به عنوان خصوصیسازی در اقتصاد کشور ما مطرح شده، صرفاً برای این نیست که دولت واحدها را واگذار کند.
سلطانی در پایان خواستار برگزاری بنیاد پایش و پیگیری آسیبهای اجتماعی و رفع آسیبهای اجتماعی در همایشهای بعدی شد و افزود: از این طریق در همایشهای آینده باید وعدههایی رد و بدل شده و کارنامههای دستگاهها بررسی شود.
بدون دیدگاه