نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران از اصلاح بخشنامه جدید گمرک درباره عدم ترخیص کالاهای وارداتی با منشا ارز صرافی خبر داد.

 

نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران از اصلاح بخشنامه جدید گمرک درباره عدم ترخیص کالاهای وارداتی با منشا ارز صرافی خبر داد.

پدرام سلطانی در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به بخشنامه اخیر گمرک مبنی بر عدم ترخیص کالاهایی که ارز با منشا صرافی برای واردات استفاده کرده‌اند، گفت: متاسفانه مدتی است که تصمیم‌گیری‌های فنی و تخصصی در حوزه تجارت خارجی از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ذیربط این موضوع، منتزع شده و در جای دیگری خارج از این سازمان‌ها تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: در این میان متاسفانه در اخذ تصمیمات این چنینی نیز با کارشناسان ذیربط در آن موضوع، مشورت لازم صورت نمی‌گیرد و بخش خصوصی نیز به مشورت و اظهارنظر دعوت نمی‌شود؛ به این جهت مشاهد می‎شود که بخشنامه‌های اخیر عمدتا با رویکرد حل یک مشکل وضع می‌شوند، اما در حقیقت چندین مشکل جدید به وجود می آورند.
وی تصریح کرد: به همین دلیل است که هر بخشنامه‌ای که صادر می‌شود، متعاقب آن جریانی برای اصلاحات پی‌درپی آن تکل می گیرد؛ همانطور که در مورد بخشنامه های جدید واردات و صادرات نیز به محض صدور آنها، اصلاح و تکمیل صورت گرفت و ظاهراٌ اصلاحات تکمیلی جدید تری نیز در راه است.
سلطانی گفت: این رویه جدید متخصصان و کارشناسان امور را در اخذ تصمیم به حاشیه رانده است و آنها بدون اینکه مشخصا و مستقیما در رابطه با برخی بشخنامه‌ها تصمیم‌گیر باشند را مجبور به پاسخگویی می‌کند؛ از سوی دیگر برای فعالان حوزه تجارت خارجی و تولیدکنندگان کالاها که واردات و صادرات انجام می‌دهند؛ فضایی ناامن و نااطمینان بوجود می‌آورد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطرنشان کرد: طبق اطلاع واصله از گمرک جمهوری اسلامی ایران، این مرجع در رابطه با این بخشنامه تصمیم گیری نکرده است و یا اظهارنظر فنی آنها پذیرفته نشده است، بنابراین در بند 2 بخشنامه مذکور، متاسفانه منشا ارز به نوعی محدود شده که بخش عمده‌ای از ارز موجود در دست فعالان تجارت خارجی و در بازار را از چرخه تجارت خارجی خارج کرده است.
وی اظهار داشت: طبق اظهارنظر مسئولان، 20 میلیارد دلار در ماههای اخیر، ارز مازاد بر تعاملات تجاری خریداری شده و این ارز می‌تواند در مسیرهایی همچون واردات که برای کشور مفید باشد، هدایت شود؛ اما این ارز هم اکنون با این بخشنامه بلااستفاده مانده است.

سلطانی ادامه داد: البته این بخشنامه به گفته مسئولان گمرک در حال اصلاح است و قرار است به زودی واردات بدون انتقال ارز یا استفاده از ارز خود واردکنندگان به این بند اضافه شود. لذا این بخشنامه هم از جمله آن بخشنامه‌هایی است که روند اصلاح آن کلید خورده است تا مشکلاتی را که برای تجار بوجود آورده است اصلاح شوند.
وی افزود: اتاق ایران قرار است امروز بعد ازظهر جلسه خاص این موضوع را با مسئولان تشکل‌ها و کمسیون های ذیربط داشته باشد و جوانب این بخشنامه را مجدد بررسی کند. ضمن اینکه در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی نیز قرار است اتاق نظرات و نکات خود را در این رابطه ارایه دهد.
سلطانی گفت: خوشبختانه گمرک واردات کالاهای فسادپذیر و دارو را از شمول این بخشنامه خارج کرده است؛ اما باید توجه داشت که اگر حتی این بخشنامه چند ساعت هم دوام داشته باشد، آشفتگی در جریان اقتصاد وارد می‌کند و متعاقبت آن تورم و افزایش قیمت تمام شده را در پی خواهد داشت، چرا که در فضای توام با نااطمینانی، هزینه ریسک این تصمیمات به صورت اضافه قیمت به کالاهای اضافه می شود و به بی ثباتی بازار دامن می زند.

منبع: خبرگزاری مهر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *