تشکلهای اقتصادی، کانونهای تخصصی اندیشه و اقدام در زیر چتر اتاق هستند. ارتباط بین اتاق و تشکلها از اهمیت ویژهای برخوردار است،
زیرا انبوهی مشکلات بخش خصوصی کشور ایجاب میکند که این دو در یک رابطه هم افزا و حرکت همسو به پیگیری و رفع مشکلات سرعت و کیفیت ببخشند. ما باور داریم که شرط لازم برای مدیریت مؤثر و موفق اتاق بازرگانی در دوره آینده، داشتن و ساختن تشکلهایی قوی میباشد. از این روی کمک به تشکلها و همکاری با آنها را یک سرمایه گذاری مطمئن و پربازده میشماریم که برونداد آن در نهایت، سربلندی اتاق فردا نزد اعضای خود و سایر ذینفعانش خواهد بود. در این راستا میثاق “ائتلاف برای فردا” با تشکلها چنین خواهد بود:
ائتلاف برای فردا
1- تشکلهای اقتصادی را نهادهای تخصصی حوزه های مختلف کسب و کار میداند و با تقسیم کار بین اتاق و آنها، به کار تخصصی و حرفهای پشتوانه میدهد.
2- با افزایش تلاش و بهبود کارایی اتاق در پیگیری و حل مشکلات محیط عمومی کسب و کار، مانند مسائل مالیاتی، تآمین اجتماعی، گمرکی و امثالهم، مجال تمرکز بیشتر بر مشکلات محیط تخصصی کسب و کار را برای تشکلها فراهم میکند.
3- در اجرای ماده 5 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، در رفع موازی کاریهای تشکلی با جدیت بیشتری تلاش و پی گیری مینماید و با اعتقاد به اینکه مرجع ثبت تشکلهای اقتصادی تنها اتاق باید باشد، در جهت نیل به این هدف گامهای اساسی بر خواهد داشت.
4- برقراری و تقویت ارتباط تشکلها با همتایانشان در سایر کشورها را در تعاملات بین المللی اتاق دنبال میکند.
5- تشکیل و توسعه تشکلهای بالادستی (فدراسیونها و کنفدراسیونها) را به منظور تقویت انتظام بین صنفی و ارتقاء سطح مذاکره و چانه زنی بخشهای مختلف اقتصاد با حاکمیت، سرعت میبخشد.
6- به ترویج و ارزشمند نمودن عضویت فعالان اقتصادی در تشکلها کمک میکند، به نحویکه پوشش تشکلها بر فعالان اقتصادی حوزه مربوطه افزایش یابد.
7- به منظور تأمین پایدار منابع مالی مورد نیاز تشکلها، ضمن توسعه حمایتهای اتاق، برای ایجاد منابع جدیدتر و قائم به فعالیت تشکل برنامهریزی میکند.
8- ضمن اینکه بخشی از کارهای اتاق را به تشکلها میسپارد، برای واگذاری تصدیگریهای دولت مانند نظارت، کنترل و صدور مجوزها، فعالیتهای ترویجی، تنظیم مقررات تخصصی و مانند اینها، به تشکلها تلاش میکند.
9- با این تفکر که مدیریت تشکلها، به منزله سازمانهای غیر انتفاعی، کاری تخصصی و حرفهایست، در تربیت و آموزش تخصصی مدیران تشکلها سرمایهگذاری میکند.
10- برای یکپارچه کردن صدای بخش خصوصی، سازوکار مدیریت تضاد منافع، بین تشکلهای مختلف را در اتاق بوجود میآورد.
11- در مسیر تقویت بنیه علمی و کارشناسی در درون تشکلها، از آنها در انجام کار کارشناسی و اتخاذ رویکرد حل مشکل، حمایت مادی و معنوی میکند.
12- نمایندگی اتاق را در شوراها و مجامع دولتی و حکومتی، به تناسب موضوع و مبحث، به تشکلها تفویض میکند.
بدون دیدگاه