نائب رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ایران گفت: ممنوعيت هاي تجاري روش درستي در تجارت خارجي نيست.

 

نائب رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ایران گفت: ممنوعيت هاي تجاري روش درستي در تجارت خارجي نيست.

براساس مصوبه جدید دولت قرار است بخشی از کالاهای اولويت 10 كه در گمركات كشور رسوب كرده بود ترخيص شوند، اين در حالی است که واردات آن‌ها تا پيش از اين ممنوع بود و اجازه ترخیص نداشتند.

پدرام سلطاني، نائب رييس اتاق بازگاني،صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار ايلنا در مورد ترخيص موقت كالاهاي اولويت 10 اظهار داشت: با توجه به اینکه ممنوعیت ورود کالاهای اولویت 10 در یک تصمیم خلق الساعه و بدون پیش آگاهی بازرگانان و فعالين اقتصادي صورت گرفت، مقاديري کالا كه از پيش خريداري شده بود در راه بودند و پس از ورود در گمركات رسوب کردند.
وي با بيان اينكه واردكنندگان اين نوع كالاها طي اين مدت خسارت های زيادي متحمل شدند، تصريح كرد: با شرايطي كه بر اساس ممنوعيت ها به وجود آمد امکان مرجوع کردن کالاها نيز وجود نداشت و باید برای جلوگیری از اتلاف این سرمایه ها تصمیم گیری درست و منطقی صورت می گرفت كه مصوبه اخیر هیأت دولت شامل حال اين قبيل کالاها شد و واردكنندگان از اين پس مي توانند با ارائه قبض انبار كالاهايشان را ترخیص كنند.

سلطاني در خصوص احتمال تغييرات كلي در لغو ممنوعيت هاي كالايي خاطرنشان كرد: تاکنون تصمیمی از سوي هيأت دولت در خصوص لغو کلی ممنوعیت ها اتخاذ نشده و این موضوع به سرعت حرکت دولت در رفع مشکلات ارزی و محدودیت های ناشی از تحریم ها بستگی دارد.

وي افزود: البته رفع دائم این محدودیت ها چندان دور از انتظار نیست چرا كه اصولا ممنوعیت روش درستی در سیاست های تجاری نيست و شاید در ادامه تصمیم گیری ها با این شیوه و با استفاده از ارز آزاد و تعرفه دو برابری کماکان واردات امکان پذیر باشد زيرا این شیوه اجازه می دهد، ارز آزاد در دست مردم به جریان بیفتد و منابع مالی دولت و مالیات بر ارزش افزوده افزایش یابد.

وي گفت: در شرایطی که دولت با کسری بودجه مواجه است این موضوع می تواند به ترمیم این کسری کمک کند و در خصوص واردات نيز سياست گذاري درستي صورت گيرد.

نائب رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معدن و كشاورزي ايران با اشاره به كاهش حجم تجارت خارجي خاطر نشان كرد: محدودیت هایی که بر حمل و نقل کالاهای تجاری وضع شده بود شرایط را برای تجارت خارجی سخت تر کرد هرچند که برخی از محدودیت های بانکی امکان دور زدن داشت و طرح های جایگزینی برای آن وجود داشت اما محدودیت های حمل و نقل کالاهای صادراتی قابل مدیریت نبود.

سلطاني تصريح كرد: هر چند طی ماه های گذشته کاهش میزان صادرات و واردات قابل پیش بینی بود و همواره تأکید می شد که این موضوع نیاز به مدیریت جدی دارد و می تواند در میزان تولید، صادرات و درآمدهای ارزی تأثیرگذار باشد، اما برخي از كاستي ها به جهت سستی و ناهماهنگی نظام بانکی با گمرک و عدم تأمین نیاز ارزی تجار و فعالین اقتصادی موجب شدت گرفتن مشکلات تجارت خارجی شد.

وي با اشاره به انتشار خبر خارج شدن شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از فهرست تحریم‌های اروپا افزود: با مثبت شدن شرایط بین المللی و لغو تحریم ها از جمله لغو تحریم کشتی رانی جمهوری اسلامی ایران و آغاز گفت و گوهای گروه 1+5 می توان به گشایش هایی براي افزايش حجم تجارت خارجي امیدوار بود.

منبع : ایلنا

استفاده شده در:
سایت ها: اتاق نیوز – پارسینه – خبرستان –

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *