به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کهگیلویه و بویراحمد پدرام سلطانی چهارشنبه، 31 اردیبهشت در کارگروه فرصت های سرمایه گذاری گردشگری منطقه چهارکشور در یاسوج افزود: لازمه شد سایر صنایع توجه به توجیه اقتصادی است و مادامی که ما به این توجه نکنیم سرمایه گذاری در یک صنعت نیازمند اینست سرمایه گذار احساس توجیه پذیری اقتصادی داشته باشد آن صنعت به هر مشوقی رشد نخواهد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کهگیلویه و بویراحمد پدرام سلطانی چهارشنبه، 31 اردیبهشت در کارگروه فرصت های سرمایه گذاری گردشگری منطقه چهارکشور در یاسوج افزود: لازمه شد سایر صنایع توجه به توجیه اقتصادی است و مادامی که ما به این توجه نکنیم سرمایه گذاری در یک صنعت نیازمند اینست سرمایه گذار احساس توجیه پذیری اقتصادی داشته باشد آن صنعت به هر مشوقی رشد نخواهد کرد.
وی اظهارکرد: در چند ماه گذشته شاهد بودیم که به دلیل ایجاد ثبات در فضای سیاسی کشورمان ورود گردشگران خارجی به ایران افزایش پیدا کرده است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: در بعضی از شهرها همچون اصفهان، کرمان و شهرهای شناخته شده کشور در حوزه گردشگری تا پایان تابستان اصلا اتاق خالی وجود ندارد.
سلطانی تصریح کرد: زمانی که ضریب اشغال در هتل های ما پایین بود هیچ انگیزه برای تاسیس هتل های جدید وجود نداشت بنابراین اولین اقدام که باید انجام شود و همه ما در بخش خصوصی و دولتی باید هم صدا شویم این است که فرآیند تنش زادیی با جهان باید ادامه پیدا کند و موجب همین مسأله تقاضا افزایش پیدا می کند و سرمایه خود به خود به سمت پاسخگویی به تقاضا که این امر این بزرگنرین و مهمترین مشوق در بخش گردشگری است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه که کشور ما از حیث آثار تاریخی 10 کشور و از حیث جاذبه های طبیعی پنجمین کشور در بین کشورهای دنیا هستیم، ما به جهت عقب ماندگی تاریخی که در حوزه گردشگری پیدا کردیم توسعه گردشگری را یک پروژه نه یک پروسه بدانیم.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ما بسیار کارهای بین بخشی و ضعف های اساسی داریم، بیان کرد: ضعف های اساسی در بحث و حمل و نقل و راهها داریم و طبق آمار سازمان جهانی گردشگری 57درصد حمل ونقل گردشگران به صورت هوایی انجام می شود که ما در این زمینه ضعف اساسی داریم.
سلطانی عنوان کرد: ما در حمل و نقل جاده ای ضعف های اساسی داریم و در سالهای گذشته به صنعت گردشگری کشور ظلم شده برای اینکه مثلا یک دو واحدی که در کشور اتوبوس تولید می کنند سر پا باشند آیا صنعت بزرگ گردشگری که شش درصد صادرات جهانی را به خود اختصاص داده به اندازه یه زیر صنعت اتوبوس سازی برای کشور اهمیتی ندارد که تعرفه برای ورود اتوبوس های مسافربری و جهانگردی کار خوب و مناسبی نیست.
وی اظهارکرد: باید تعرفه اتوبوس های گردشگری به حداقل برسد و از چهار درصد کاهش پیدا کند.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: گردشگر از زمانی که وارد اتوبوس می شود می خواهد تفریح کند نه زمانی که از اتوبوس پیاده می شود برای همین خط است که خطوط هواپیمای امارات که تفریحات درون هواپیمای را افزایش دادند جزء سود آورترین خطوط است.
سلطانی تصریح کرد: ما تا زمانی که اتوبوس جهانگردی نداشته باشیم تا اینکه هنگامی که جهانگردان و گردشگران در آن می نشینند احساس آرامش و تفرح کنند، جاذبه ندارد و جاذبه به وجود نمی آید و حمتا باید جاذبه را در حوزه ارتباط هوایی و جاده به وجود بیاوریم
وی افزود: در گردشگری هنوز بخش دولتی دست بالا گرفته است درحالی که هتل ها و خطوط هوایی و جاده ای ما در دست دولت هستند و احساس نگرانی برای رقابت بین بخش خصوصی و دولتی وجود دارد سرمایه گذاریهای جدید با احتیاط بیشتری وارد این حوزه می شوند.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم توسعه سرمایه گذاری دهیم باید خصوصی سازی را با یک روند معقول انجام دهیم.
سلطانی گفت: در این مدتی که وارد استان کهگیلویه و بویراحمد شدم تعجب کردم و واقعا تأسف خوردم که آیا جای که چنین مکانها، پتانسیلها و ظرفیت های گردشگری و دیدنی دارد باید چنین هتلی داشته باشد که حتی ابتدایی ترین امکانات در آن وجود نداشته و یا فرسودگی کاملا مشهود باشد طبیعی است که ابتدا انگیزه نبوده و بعد هم انگیزه برای نوسازی وجود نداشته و گردشگر نیز جذب این فضا ها نخواهند شد.
وی با اشاره به اینکه در همه جا تبلیغات یک سرمایه گذاری است، عنوان کرد: امروز در دنیا دو کشور اسلامی در زمینه ورود گردشگر خارجی بین 10 کشور اول جهان قرار دارند که کشور ترکیه در رتبه ششم و مالزی در رتبه دهم قرار دارد و هر جا دنیا که سفر می کنید تبلیغات گردشگری این کشورها را می بینید و هر جا بروم مرتب اسم این کشورها و خطوط هوایی را می شنوید طبیعی است که امروز ترکیه 36 میلیون گردشگر در سال دارد.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: با وجود داشتن جاذبه های گردشکری زیاد مغفول مانده ایم و هنر ما اینست که در نمایشگاههای بین المللی یک پاپیون داشته باشیم که این امر جوابگو نیست بلکه باید حتما سرمایه گذاری خوبی در زمینه تبلیغات انجام شود و منطقه چهار کشور باید نگاه به جذب گردشگر خارجی و داخلی از طریق تبلیغات داشته باشد چقدر جاذبه های استان کهگیلویه و بویراحمد به هموطنانمان معرفی شده است.
سلطانی اضافه کرد: باید جایزه و مشوق های سرمایه گذاری را برای ورود گردشگران خارجی در نقاط کمتر توسعه .یافته کشور از جمله استان کهگیلویه و بویراحمد افزایش داد
بدون دیدگاه