شرایط اقتصادی کشور نشان می دهد که در سال 94 رشد اقتصادی اندکی را تجربه خواهیم کرد. شاید همانطور که مراکز آماری بین المللی نظیر بانک جهانی و اکونومیست گمانه زنی کرده اند، رشد کمتر از 3 درصدی رقم بخورد.

 

شرایط اقتصادی کشور نشان می دهد که در سال 94 رشد اقتصادی اندکی را تجربه خواهیم کرد. شاید همانطور که مراکز آماری بین المللی نظیر بانک جهانی و اکونومیست گمانه زنی کرده اند، رشد کمتر از 3 درصدی رقم بخورد.
رشد اقتصادی 3 درصدی تکافوی حل چالش های اساسی اقتصاد کشور که در راس همه این چالش ها اشتغال و معضل بیکاری است، نخواهد بود. به همین جهت اگر با همین شرایط و پارامترهای که بر مبنای آن پیش بینی ها صورت گرفته، حرکت کنیم، نباید انتظار رشد بیش از 3 درصد و چاره اساسی برای مشکلات اقتصاد را داشته باشیم.
دولت توانست در سال جاری تورم را از نرخ 30 درصد به حدود 17 درصد برساند، چنین اتفاقی نشان می دهد که کاهش بسیار شدیدی در ترخ تورم رخ داده است. به دلیل اینکه اقتصاد کشور دچار تورم بالایی بود و این تورم به تنهایی خودش رکود آفرین بود، باید برای کاهش آن تدابیری اندیشیده می شد اما این موضوع که تورم را به یک عدد خاص نزدیک کنیم، کاملا اشتباه است زیرا اقتصاد کشور به تورم های دورقمی بین 10 تا 15 درصد به نوعی عادت کرده و این نوع تورم ها در ساختار اقتصادی تا حدودی پذیرفته شده است.
اگر در شرایط فعلی بخواهیم تورم 17 درصدی را مجددا به زیر 10 درصد برسانیم، فکر می کنم مخاطره آمیز است و باید سعی کنیم که در سال آینده با تورم محتاطانه تر برخورد کنیم در غیر اینصورت با کاهش شدید تورم عمق بیشتری به رکود اقتصادی خواهیم داد.
قطعا وجود اتاقی کارآمد می تواند به دولت برای پیشرفت های اقتصادی کمک کند. در حال حاضر بخش خصوصی روز به روز اهمیت بیشتری در اقتصاد پیدا می کند.
به ویژه با کاهش قیمت نفت، دولت احساس و احتیاج بیشتری به حضور بخش خصوصی در بخش های اقتصادی می کند و همین موضوع باعث نقش آفرینی بهتر بخش خصوصی خواهد شد تا خلا کاهش قیمت نفت تا حدی جبران و پوشش داده شود.
در چنین شرایطی که اتاق به عنوان تشکلِ تشکل های بخش خصوصی است، به نوعی در سیاست گذاری های اقتصادی می تواند همتای دولت باشد و به عنوان صدای بخش خصوصی، خواسته ها و راهکارها را بیان کند. قطعا در این شرایط یک اتاق کارآمد، لازمه عبور از شرایط بحرانی و همینطور استفاده از فرصت های پیش رو برای تعامل با جامعه جهانی است. اتاق بازرگانی در ایران و تمام کشورهای دنیا، عملا سکوی پرتاب بخش خصوصی با جامعه جهانی است. بنابراین نقش آفرینی اتاق در شرایطی که امکان مراوده و ارتباط با سایر کشورها فراهم تر می شود، بسیار مهم و پررنگ تر خواهد شد.
پدرام سلطانی؛ نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *