این روزها میزان حقوق و عوارض گمرکی، دغدغه بسیاری از صادرکنندگان واردکنندگان کشور شدهاست.
این روزها میزان حقوق و عوارض گمرکی، دغدغه بسیاری از صادرکنندگان واردکنندگان کشور شدهاست. این دغدغه از وقتی که کالاهای قاچاق به جرگه رقابت با کالاهای داخلی و واردات رسمی وارد شدند و به دلیل نپرداختن حق گمرک و نداشتن هزینه های تولید، ارزانتر از قیمت متوسط بازار عرضه میشوند، برای فعالان بخش خصوصی، پررنگتر شده است. در همین رابطه اقتصادنیوز، به بررسی آرا اعضا اتاق بازرگانی درخصوص این موضوع پرداختهاست.
پدرام سلطانی، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در خصوص حقوق و عوارض گمرکی گفت: در آغاز کار دولت یازدهم، 14 رده حقوق گمرکی، از 4 درصد تا 400 درصد وجود داشت که دولت یازدهم مصوب کرد تا پایان سال 1396، به 6 رده برسد. این تعداد در سال جاری به 10 رده رسید و قرار است در سال آینده به 8 رده و در نهایت در سال 1396، 6 رده شود.
او افزود: ایران از نظر متوسط حقوق گمرکی، در ردههای بالایی در میان کشورهای دنیاست. علی رغم این که در سال 1393، این میزان کاهش داشت اما در سال 94 کاهش نداشت و در بعضی موارد اندکی افزایش هم مشاهده شدهاست.
نایب رییس اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: حقوق و عوارض بالای گمرکی با هدف حمایت از تولید داخلی وضع میشود، اما امروز دیده میشود که این موضوع در کشور باعث افزایش قاچاق شده این و نتوانسته است این مهم را به نتیجه برساند. همچنین باعث رقابت نابرابر کالای قاچاق و واردات رسمی شده است.
سلطانی افزود: در حال حاضر متوسط حقوق گمرکی در ایران 20 درصد است که اگر این میزان به 10 درصد برسد، نوعی تعادل در بازار داخلی و اجناس وارداتی برقرار می کند و از قاچاق گسترده نیز جلوگیری میکند. اگر دولت برنامه ریزی داشته باشد و از سال آینده، هر سال 2 درصد از این میزان را کاهش دهد، پس از 5 سال به متوسط 10 درصدی خواهیم رسید و این موضوع میتواند برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی نیز کمک کند.
بدون دیدگاه