صدای اقتصاد در این باره، به نقل از پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران، نوشت: وجود تشکلها و انجمنها در اتاق بازرگانی به زعم عدهای مانع از حرکت یکپارچه اتاق خواهد شد.
احساس میشود که در این خصوص بخش خصوصی صدای واحد خود را از دست بدهد، اما به نظر من وجود تشکلها، اتاق را به این سمت و سو نمیکشاند، چراکه اصولا مطالبات بخش خصوصی از حاکمیت، بهصورت کلان، مطالباتی همسو و همگرا است. باید کمکاریهایی که در گذشته بین اتاق و تشکلها وجود داشته جبران شود.
پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران، در این باره معتقد است: تقسیم کار یکی از اقداماتی است که میتواند در این راستا صورت بپذیرد بهصورتی که تشکلها در حوزههای تخصصی خود حرف آخر را بزنند. به عبارتی اتاق باید به عنوان تقسیم کار این وظایف را به آنها سپرده و در این امر حمایتهای لازم را به عمل آورد. این اقدام باید بهگونهای باشد که تصمیمات گرفته شده در تشکلها به عنوان تصمیم اتاق تلقی شود. برخی مواقع تضاد منافع بین بعضی از تشکلها وجود دارد که اتاق بازرگانی در این زمینه کمکاری داشته است بنابراین باید ساز و کار مدیریتی در حل تضاد منافع در اتاق طراحی شود که تشکلها حرفهای متضاد و متفرقه نزنند.
بهطور مثال طبیعی است که یک تشکل وارداتی خواستار کاهش تعرفهها و یک تشکل تولیدی خواستار افزایش تعرفهها است. باید در اتاق این تشکلها را در کنار هم نشاند تا در تشکلهای سطوح بالاتر مثل فدراسیونها و کنفدراسیونها با هم به اتفاق نظر برسند. به نظر من اگر اتاق بازرگانی بتواند این کار را به خوبی انجام دهد، تشکلها همافزا و همگرا خواهند بود و باعث رشد اتاق بازرگانی خواهند شد.
بدون دیدگاه