عطش خارجي ها براي سرمايه گذاري مشهود است از اين رو توافق امروز بهتر از توافق فرداست.

 

عطش خارجي ها براي سرمايه گذاري مشهود است از اين رو توافق امروز بهتر از توافق فرداست. نايب رييس اتاق بازرگاني ايران با اعلام اين مطلب در گفت وگو با «اعتماد» افزود: جذابيت هاي ايران براي سرمايه گذاران خارجي بالاست اما نمي توان تنها به مساله جذابيت اتكا كرد و اقدامي عملي براي بالفعل كردن تقاضاي موجود در دستور كار قرار نداد. پدرام سلطاني گفت: مساله سرمايه گذاري خارجي مساله بسيار مهمي است از اين رو بايد با عدد و رقم در اين موردصحبت كرد اين در حالي است كه هنوز برآورد دقيقي در مورد تقاضاي سرمايه گذاري در ايران وجود ندارد. وي با اشاره به مذاكرات صورت گرفته ميان فعالان اقتصادي و مسوولان ايراني و هيات هاي خارجي كه در اين مدت به ايران سفر كرده اند، گفت: در بخش صنايع خودروسازي، حوزه مخابرات و بانكي جذابيت هاي زيادي در ايران وجود دارد. به هر روي ايران مي تواند جذابيت هاي فراواني در حوزه گردشگري و توريسم نيز ايجاد كند چرا كه جمعيت بالاي ايران موقعيت مناسبي را پيش روي سرمايه گذار خارجي قرار مي دهد. وي گفت: بررسي ها نشان مي دهد حوزه صنايع غذايي و كالاهاي مصرفي هم به دليل جمعيت بالاي كشور ايران از حوزه هايي هستند كه مي تواند مورد توجه سرمايه گذاران خارجي قرار بگيرد. وي افزود: ما بايد شناسايي دقيقي از بخش هايي كه نياز در آنها مشهود است داشته باشيم.

     در حقيقت صنعت بيمه نيز در ايران چندان توسعه يافته نيست از اين رو مي شود تدابيري براي ورود خارجي ها به اين صنعت انديشيد. وي در توضيح اين مطلب افزود: صنعت بيمه مي تواند به دليل دست نخورده بودن، نظر خارجي ها را به خود جلب كند. البته در صنايع همواره پتروشيمي هم جذابيت هاي بالايي داشته و در صورتي كه وزارت نفت انعطاف كافي را نشان دهد، به دليل منابع غني گازي، اين بخش حتما با اقبال بيشتري رو به رو خواهد شد. عضو اتاق بازرگاني در رابطه با هيات هايي كه تاكنون به ايران سفر داشتند گفت: هيات هايي كه تاكنون به ايران آمدند، عمدتا براي بررسي شرايط عازم سفر به كشور ما شدند. اما هيات سوييسي براي فعاليت در بخش بانكي و دارويي ابراز تمايل كرد، آلماني ها به حوزه خودرو و صنايع شيميايي، فرانسوي ها براي خودرو و ايتاليايي ها و اتريشي ها هم به بخش نفت گوشه چشمي دارند. امريكايي ها هم براي ارزيابي شرايط محيطي به ايران سفر كردند. سلطاني با اشاره به اينكه در سال گذشته اتاق بازرگاني ايران هيات هايي را به كشورهاي مختلف اعزام كرده است، گفت: اتاق تهران در سال گذشته به تنهايي به بيش از ١٠ كشور هيات تجاري ارزيابي كرد. اما در مجموع هيچ كدام هيات تخصصي براي جذب سرمايه نبودند. مهم ترين كشورهايي كه در سال گذشته ميزبان هيات تجاري اتاق بود، كشورهاي اروپايي مانند آلمان، فرانسه، دانمارك، چك، اسلواكي و ايتاليا بودند.
     وي در پاسخ به اين سوال كه چه كار بايد كرد تا خارجي ها در بخش هايي كه مورد نياز ايران است سرمايه گذاري كنند، گفت: براي بهبود شرايط بايد فضاي سياسي بين المللي را بهتر كنيم و همچنين با تك نرخي كردن ارز موقعيت اقتصادي كشور را ارتقا دهيم. وي كاهش بروكراسي را از ضرورت هاي اقتصاد ايران در آينده دانست.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *