پدرام سلطانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی فارس، در مورد تاثیر موج مثبت توافقات ایران و 1+5 بر اقتصاد کشور این گونه توضیح داد که باید یک اصل را بپذیریم که یک اقتصاد بدون تحریم قطعا پویایی و پایداری بیشتری نسبت به اقتصاد بسته دارد چرا که تحریم مخل رشد اقتصادی کشور بوده و فزاینده هزینه‌هاست.

 

 

پدرام سلطانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی فارس، در مورد تاثیر موج مثبت توافقات ایران و 1+5 بر اقتصاد کشور این گونه توضیح داد که باید یک اصل را بپذیریم که یک اقتصاد بدون تحریم قطعا پویایی و پایداری بیشتری نسبت به اقتصاد بسته دارد چرا که تحریم مخل رشد اقتصادی کشور بوده و فزاینده هزینه‌هاست.

منافع ملی همواره برای برخی بخش‌های اقتصاد ضرر هم به دنبال دارد
وی با تاکید بر اینکه هر تغییری در اقتصاد تبعات مثبت و منفی خاص خود را دارد، خاطرنشان کرد: به جهت تنوع در بخش‌های اقتصادی ممکن است با تغییراتی که به نفع کل نظام است، برخی بخش‌ها متضرر شود به طور مثال به واسطه تحریم ورود برخی کالاها به کشور محدود یا غیر ممکن بود که آن کالا در داخل تولید می‌شود یا از مجاری غیرقانونی وارد می‌شود که با برداشته شدن تحریم این دو دسته ممکن است در تنگنا قرار گیرند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بارزگانی تهران به این نکته اشاره کرد که اقتصاد ما در چند سال اخیر به نوعی در انزوا قرار گرفته و به همین دلیل از برخی جوانب برای ارتباط سریع با دنیا آمادگی ندارد و باید از اکنون به فکر ایجاد زیرساخت‌های لازم برای رشد و توسعه اقتصادی کشور باشیم.
برای مشارکت با سرمایه گذار خارجی باید پیش دستی کنیم
وی نگرانی بخش‌های تولیدی کشور را از ورود سرمایه‌گذاری خارجی یکی از دغدغه‌های کنونی عنوان کرد و افزود: برخی فکر می‌کنند ورود سرمایه‌گذاری خارجی مساوی با ورشکستگی یا عدم رقابت‌پذیری آنهاست. اگر چه قبول داریم سرمایه‌گذار خارجی با منابع مالی ارزان‌تر تکنولوژی و دانش بالاتر وارد می‌شود اما باید پیش‌دستی کنیم و به جای آن که منتظر بمانیم خود واحدهای تولیدی به دنبال جوینت‌ونچر (سرمایه‌گذرای مشترک) باشند.
کاهش ناگهانی نرخ ارز مشکل زاست
سلطانی تصریح کرد: مزیت این کار آن است که واحدهای تولیدی کارآمدتر شده و تولیدات خود را بدون نگرانی از رقیب با هدف بازارهای صادراتی افزایش می‌دهند.
وی به تبعات احتمالی کاهش قیمت نرخ ارز و مزایا و معایت آن اشاره کرد و گفت: اگر بانک مرکزی مدیریت استراتژیک خود را در این زمینه به کار گیرد اجازه نخواهد داد که کاهش بی‌رویه نرخ ارز اتفاق بیفتد چرا که موجب فشار به واحدهای تولیدی خواهد شد.
عضو هیات رییسه اتاق بارزگانی ایران همچنین معتقد است از آنجایی که نظام ارزی ما شناور مدیریت شده است باید جلوی افزایش بی‌رویه یا کاهش بی‌رویه نرخ ارز را گرفت، چرا که وقتی نرخ تورم ما در سال‌های اخیر 20 تا 40 درصد بوده نباید انتظار داشت که نرخ ارز کاهش چشمگیری داشته باشد، زیرا متوسط نرخ تورم جهانی 5 تا 6 درصد است.
سلطانی این را هم گفت گه اگر غیرکارشناسی در این فضا عمل کنیم و نسخه‌ای عملیاتی نداشته باشیم کشور ما با برداشته شدن تحریم‌ها به بهشت واردات تبدیل می‌شود.
اقتصاد مقاومتی پس از تحریم برای تقویت اقتصاد کشور مفید است
وی در مورد تاثیر اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در شرایط پس از تحریم نیز گفت: این نسخه الزاما سیاست‌هایی نیست که فقط در زمان تحریم مورد استفاده قرار گیرد بلکه اگر بتوانیم بنیان اقتصاد را از درون تقویت کنیم و در عین حال با دنیا تعامل بیشتری داشته‌ باشیم کارآمدی این نسخه بیشتر خواهد شد نه آن که به سمت اقتصاد افسارگسیخته برویم.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بر این نکته تاکید که باید رقابت پذیری اقتصاد را افزایش داده و رانت‌ها و امتیازات ویژه را برای بنگاه‌های شبه دولتی یا دولتی حذف کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *