نایب رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن و کشاورزی ايران معتقد است که رقم مالياتي بودجه 92 منطقي نيست.
نایب رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن و کشاورزی ايران معتقد است که رقم مالياتي بودجه 92 منطقي نيست.
پدرام سلطاني، در گفت و گو با خبرنگا ايلنا با بيان اينكه دولت در تدوين لايحه بودجه سال 92 از حيث منابع واقعيات اقتصادي كشور را به هيچ وجه در نظر نگرفته است، اظهار داشت: بودجه مصوب سال 91 حدود 130 هزار ميليارد تومان بود و در عمل به جهت كسري منابع 90 هزار ميليارد تومان عملكرد داشته است و براي سال 92 نيز مجدد بودجه را در حد 190 هزار ميليارد تومان يعني بيش از صد در صد رشد پيش بيني كرده اند كه مقرر شد از اين ميزان 53 هزار ميليارد تومان از درآمدهاي مالياتي تامين شود، اين در حالي است كه در سال 91 اين رقم حدود 28 ميليارد تومان بود.
وي افزود: علي رغم اينكه در سال آينده پيش بيني رونق در اقتصاد كشور نمي شود ارائه اين بودجه مخاطره آميز و نگران كننده به نظر مي رسد. در شرايط كنوني و وضعيت نامناسب فضاي كسب و كار رويكرد سازمان امور مالياتي به وصول درآمد ها رويكرد سخت گيرانه تري خواهد بود.
وي با بيان اينكه عدم توجه به واقعيات درآمدي كشور نتايج خوشايندي در پي خواهد داشت، تصريح كرد: رييس سازمان امور مالياتي حدود 2 هفته گذشته رقم درآمدهاي مالياتي در بودجه 92 را 36 هزار ميليارد تومان بيان كرده بود و اعلام رقم 53 هزار ميليارد توماني غير منطقي است.
سلطاني ادامه داد: به نظر مي رسد اين عدد هنگفت با اشتباه در تدوين بودجه و منابع پيش بيني شده است از جمله آن اشتباه ارزيابي در رقم مالياتي بوده كه حد ناباورانه اي غير قابل اجرا است.
وي خاطرنشان كرد: هر چند دولت دهم در آخرين سال فعاليت خود تعدادي از اصلاحات را در قالب لايحه اصلاح ماليات هاي مستقيم به مجلس ارائه داده است، اما اين اقدام دير هنگام در رسيدگي ها بدعتي نو در احكام قانون ماليات هاي دائمي و غير مدت دار است چرا كه بودجه سنواتي بودجه اي است كه براي 1 سال احكامش تدوين مي شود.
وي با بيان اينكه در اين بخش احكام بسيار نگران كننده اي براي بنگاه هاي تجاري در نظر گرفته شده است، گفت: تاكنون مركز مبادلات ارزي ساز و كار و يا برنامه اي براي صادركنندگان ارائه نداده است، در حالي كه واردكنندگان در همكاري با مركز مبادلات ارزي اجبار داشته و بايد همكاري كنند.
رقم مالیاتی 30 هزار میلیاردی منطقی بود
سلطاني با بيان اينكه دولت عجولانه از فرصت لايحه بودجه براي قرار دادن تعدادي از موارد اصلاحي ماليات هاي مستقيم استفاده كرده است گفت: رقم غير قابل باوري براي ماليات در بودجه 92 در نظر گرفته شده كه اين رقم تنها براي پنهان كردن منابع و ظرفيت ها در كشور مطرح شده است، در حاليكه به برخي از مجموعه و نهادها معافيت مالياتي تعلق گرفته است كه مي توانست بخشي از درآمدها از اين ناحيه را تامين كند و اگر سازمان امور مالياتي مي توانست طرح جامع جمع آوري اطلاعات مالياتي را اجرا كند، مي شد به افزايش درآمدهاي مالياتي در سال 92 اميدوار بود.
وي در پایان تصريح كرد: با توجه به وضعيت بنگاه ها و فضاي كسب و كار كشور اگر در بودجه 92 رقم مالياتي را حدود 29 تا 30 هزار ميليارد تومان در نظر مي گرفتند، منطقي تر بود.
منبع: خبرگزاری ایلنا
بدون دیدگاه