اتفاقات چند ماه گذشته در بازار ارز کشور و روند افزایشی نرخ ارز که طی روزهای گذشته با سرعت بیشتری در جریان بوده است تبعاتی جدی بر تولید و تجارت کشور داشته است.
اتفاقات چند ماه گذشته در بازار ارز کشور و روند افزایشی نرخ ارز که طی روزهای گذشته با سرعت بیشتری در جریان بوده است تبعاتی جدی بر تولید و تجارت کشور داشته است.
نخستین اثر اتفاقات اخیر این است که تولیدکنندگان و واردکنندگان کالا و همچنین صادرکنندگانی که تحت قراردادهای درازمدت، کالای خود را به فروش می رسانند، به جهت عدم امکان محاسبه قیمت تمام شده کالا از تصمیم گیری بازمانده اند و آنهایی که مجبور به اتخاذ تصمیم هستند نیز در فضای پرریسک و همراه با نااطمینانی مجبور به این کار هستند که اثرات این تصمیم گیری در آینده آشکارخواهدشد.
اگرچه عموم فعالان اقتصادی به این باور رسیده اند که نرخ ارز روند صعودی خود را کماکان ادامه خواهد داد و بر اساس این باور، محتاطانه عمل می کنند اما اقدامات و اظهارنظرهای مسئولان اقتصادی و سیاستگذاران پولی و ارزی کشور در چند ماه گذشته که نه تنها ثبات و آرامش را به بازار ارز بازنگردانده بلکه آشفتگی بیشتر و پردامنه تر شدن تلاطمات ارزی را رقم زده است؛ فعالیت های اقتصادی را از چارچوب متعارف کسب و کار به سمت تصمیمات قمارگونه و مبتنی بر شانس به جای علم و تجربه، سوق داده است. به نظر می رسد اگر مسوولان ذیربط حداقل از اظهارنظر در خصوص توان و تصمیم خود برای مدیریت بازار ارز اجتناب کنند، می توانند به سردرگمی فعالان اقتصادی بیش از این دامن نزنند. بهتر است عملی را که مدعی انجام آن هستند پس از تحقق آثار آن به قضاوت بازیگران اقتصاد بگذارند.
امروز شاهد هستیم که رشد بی رویه نقدینگی، بانک مرکزی را در کنترل ارزش پول ملی ناتوان گذاشته است. پیش بینی این آثار و عواقب توسط کارشناسان اقتصادی به عمل آمده بود و کرارا تذکرات و توصیه های آن ها در این خصوص منتشر و منعکس شده بود.
امروز هم اگر سیاست ورزی ها را از حیطه اقتصاد خارج کنیم، هنوز می توانیم با تدبیر جلوی دومینوی کاهش ارزش پول ملی را بگیریم.
منبع: هفته نامه آسمان
بدون دیدگاه