پدرام سلطانی در نشست مشترک کمیسیون های صنایع، مدیریت واردات، بازرگانی داخلی و خدمات توزیعی اتاق ایران که با حضور رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزار شد، خواستار این شد که نمایندگان مجلس پیشنهاد مسکوت ماندن لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را برای 6 ماه بدهند. وی همچنین اظهار نمود که در مواجهه با تحریم ها لازم است نمایندگان مجلس رویکرد ایجابی تر و متناسبتر با شرایط روز در پیش بگیرند.

 

پدرام سلطانی در نشست مشترک کمیسیون های صنایع، مدیریت واردات، بازرگانی داخلی و خدمات توزیعی اتاق ایران که با حضور رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزار شد، خواستار این شد که نمایندگان مجلس پیشنهاد مسکوت ماندن لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را برای 6 ماه بدهند. وی همچنین اظهار نمود که در مواجهه با تحریم ها لازم است نمایندگان مجلس رویکرد ایجابی تر و متناسبتر با شرایط روز در پیش بگیرند.

نایب رئیس اتاق ایران همزمانی حضور سه کمیسیون تخصصی صنایع، مدیریت واردات و بازرگانی داخلی در این جلسه را نشانه قدردانی اتاق بازرگانی از زحمات مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: افراد فعال در زنجیره تامین کالا از مرحله ورود کالا و مواد اولیه تا مرحله توزیع آن در این سه کمیسیون تخصصی حضور دارند. اکنون جنس مشکلات همه این بخش ها یکی شده و متاسفانه مشکلات به حدی توسعه پیدا کرده که شاهد تشابه مشکلات در حوزه های مختلف اقتصادی هستیم.
وی با ابراز خرسندی از حضور مرکز پژوهش ها با پشتوانه قوی کارشناسی در کنار مجلس شورای اسلامی افزود: در غیاب احزاب قوی و مکاتب فکری به عنوان پشتوانه فکری نمایندگان مجلس، وظیفه مرکز پژوهش های مجلس صد چندان می باشد.
وی ادامه داد: در نظام هایی که مجالس آنها ترکیبات حزبی دارند؛ احزاب، اتاق های فکر نمایندگان هستند که با دیدهای مبتنی بر مکاتب فکری، نمایندگان خود را تغذیه می کنند اما این فقدان در کشور ما وجود دارد و چشم امید ما به مرکز پژوهش ها برای پر کردن این خلاء است.
خلاء وجود متدولوژی در نظام تقنین کشور
سلطانی در ادامه گفت: از مرکز پژوهش ها انتظار داریم برخی مسایل ساختاری نظام تقنینی ک شور را به عنوان موارد محوری و پایه ای در دستور کار خود قرار دهد.
وی یکی از نقایص قانون گذاری در ایران را نبود متدولوژی مشخص برای نظام تقنین عنوان و تصریح کرد: نکاتی هم که به روش تقنین در آیین نامه داخلی مجلس برمی گردد، پاسخگوی نیازهای تقنینی کشور نیست. کما اینکه چند ماه بعد از تصویب یک قانون، ایرادات، اشکالات و معضلات ناشی از آن آشکار می شود.
لزوم تدوین سیستم نظارتی کارآمدتر برای مجلس
وی همچنین ضمن کافی ندانستن ساز و کارهای نظارتی مجلس خاطرنشان کرد: تعریف جامع و کارآمدی برای سیستم نظارتی مجلس وجود ندارد و این مهم نیاز به کار پژوهشی قوی دارد تا مجلس در شان نظارتی که یکی از دو شان اصلی آن است کارآمدتر ظاهر شود.
به گفته سلطانی، شرایط بحرانی و چالشی امروز اقتصاد کشور، دستور کارهای زیادی را برای مرکز پژوهش های مجلس تعریف می کند.
ضرورت تدوین ساز و کار حکمرانی خوب
او افزود: در شرایطی که چالشی وجود نداشته باشد آسیب ها و مشکلات آشکار نخواهد شد ولی اکنون این کوه یخ از زیر آب بیرون آمده است و نیاز به تعریف و تدوین ساز و کارهای حکمرانی خوب، بیش از پیش احساس می شود.
او توصیه کرد که مجلس در مواجهه با تحریم ها رویکرد ایجابی تری در پیش بگیرد و در این زمینه توضیح داد: انتظار می رود در شرایطی که فعالان اقتصادی شاهد فشارهای ناشی از سوء مدیریت ها و تحریم بر شانه های تولید و اقتصاد کشور هستند، مجلس رویکردی متناسب با شرایط روز داشته باشد.
وی اذعان کرد: در شرایطی که لازم بود مجلس به عنوان بخشی از ارکان حاکمیت در مواجهه با جهان رویکرد دیگری داشته باشد این کار انجام شد، ولی امروز باید تاکتیک ها و استراتژی ها در مقابل تحریم متناسب با شرایط فعلی شود.
بخش تولید و صنعت کشور نیاز به اکسیژن دارد
نایب رئیس اتاق ایران در ادامه گفت: اقتصاد کشور مانند غواصی است که مدت طولانی زیر آب مانده است و اکنون نیاز به این دارد که سر از آب بیرون بیاورد و هوای تازه استنشاق کند. این بدان معنی است که اقتصاد کشور اکنون نیاز به تمهیدات تسهیلی دارد نه فشار های بیشتر لذا الان زمان مناسبی برای اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم با رویکرد تشدید بگیر و ببند و تضییق بیشتر نیست.
مجلس پیشنهاد مسکوت ماندن لایحه قانون مالیات های مستقیم را بدهد
سلطانی تصریح کرد: بخش خصوصی خواستار این است که خود نمایندگان مجلس پیشنهاد مسکوت ماندن این لایحه را برای مدت حداقل 6 ماه بدهند.
به گفته وی، در شرایطی که مجلس هم طرح حمایت از تولید را پیگیری می کند، یک تناقض آشکار بین این طرح با رویکرد لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم وجود دارد که می تواند معضلات زیادی بیش از آنچه که تا الان وجود دارد، برای فعالان اقتصادی به وجود بیاورد.
نرخ 2000 تومان برای ارز در بودجه 92 از کجا آمده؟
نایب رئیس اتاق ایران با اشاره به اظهارنظرهای برخی نمایندگان مبنی بر قرار دادن نرخ 2000 تومان برای ارز در قانون بودجه سال 1392 از سوی مجلس گفت: این عدد از کجا آمده است؟ بر اساس مدل های پیش بینی و تعیین نرخ ارز آیا بهتر نیست مرکز پژوهش های مجلس یک کار پژوهشی با همکاری بانک مرکزی یا پژوهشکده پولی – بانکی انجام دهد و حتی الامکان این نرخ به آنچه که لازمه ساز و کارهای نظام بودجه ای و ثبات اقتصاد کشور است نزدیکتر شود؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *