به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، محسن جلالپور، رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور، آغاز دوره هشتم هیئت نمایندگان اتاق ایران را مصادف با ظهور تحولات دیپلماسی کشور و حضور چشمگیر هیئت های اقتصادی از کشورهای متعدد در ایران برشمرد و تصریح کرد: هیئت رئیسه اتاق ایران سعی دارد جایگاه بخش خصوصی کشور را هم راستا با حفظ منافع ملی، ارتقا دهد. در همین رابطه تصمیم گرفت تا باشگاه اقتصاددانان جوان را تاسیس کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، محسن جلالپور، رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور، آغاز دوره هشتم هیئت نمایندگان اتاق ایران را مصادف با ظهور تحولات دیپلماسی کشور و حضور چشمگیر هیئت های اقتصادی از کشورهای متعدد در ایران برشمرد و تصریح کرد: هیئت رئیسه اتاق ایران سعی دارد جایگاه بخش خصوصی کشور را هم راستا با حفظ منافع ملی، ارتقا دهد. در همین رابطه تصمیم گرفت تا باشگاه اقتصاددانان جوان را تاسیس کند.
وی ادامه داد: تنها راه برون رفت از وضعیت کنونی کشور، نگاه جدید به اقتصاد و ایجاد فضای نوین اقتصادی است. حل معضلات متعدد موجود در همه حوزه ها به حل مشکلات اقتصادی منوط می شوند. مسائل زیست محیطی، بحران منابع آبی، شرایط اقلیمی در کنار کمبود سرمایه اجتماعی، بیکاری و فقر همگی کشور را احاطه کرده اند و مقابله با آنها به ارائه راهکارهای اقتصادی مفید و موثر نیاز دارد.
رئیس اتاق ایران بر این باور است که توجه جدی به جایگاه بخش خصوصی و افزایش ظرفیت های این حوزه در حل مشکلات اقتصادی نقش کلیدی دارد. متاسفانه در طول سال های گذشته حضور پررنگ دولت اجازه نداده است تا بخش خصوصی متبلور شده و به آنچه باید برسد. چالش های امروز بنگاه های اقتصادی کشور هم به همین نقص و بی توجهی ها مربوط می شود.
جلالپور تشکیل باشگاه اقتصاددانان جوان را راهکاری برای ارتباط بیشتر و انسجام بین صنعت و دانشگاه عنوان کرد و پیوند بین آنها را عامل تحقق توسعه اقتصادی دانست.
در ادامه، محمود سریع القلم، استاد دانشگاه شهید بهشتی با ابراز خرسندی از بازگشت ایران به مدار بین المللی و آنچه از گذشته های دور بخشی از ذات آن بوده است، تشریح کرد: تازمانی که عامه مردم و حاکمیت به چارچوب استفهامی مشخص نرسند و همگی برداشتی واحد و یکسان از مفهومی خاص نداشته باشند، نمی توان به موفقیت در حرکت امیدوار بود. این نوع نگاه که به معنای لزوم وجود قراردادهای اجتماعی است، پایه و اصل توسعه شناخته می شود.
وی افزود: اگر این منطق را خوب نیاموزیم در سیاست گذاری ها و امور اجرایی بدان عمل نکنیم، کاری از پیش نمی بریم. امروز همه دنیا این منطق را پذیرفته و براساس آن جلو می روند؛ باید بازارها را تسخیر کرد و این گونه قدرت را به دست آورد.
بر اساس اظهارات این اقتصاددان اگر بخواهیم در داخل به جمعبندی برسیم که هدف اصلی کشور کجاست و می خواهیم به چه چیز دست پیدا کنیم در گام نخست باید شناخت دقیقی نسبت به خود و دنیای اطراف داشته باشیم؛ درحال حاضر ایرانی ها نسبت به خود تنها ذهنیت داشته و به مرحله شناخت نرسیده اند.
سریع القلم با انتقاد از ترویج فرهنگ حرکت های انفعالی، سئوال نکردن و کنجکاو نبودن در کشور بین دانش آموزان و دانشجویان، گفت: بهره گیری از تمرکز و هدف گذاری دقیق پس از شناخت از خود لازمه توسعه است. در کنار آن داشتن شناخت کمی از جهان اطراف اهمیت بالایی دارد.
غیرسیاسی کردن شناخت نکته دیگری بود که از سوی این استاد دانشگاه مورد تاکید قرار گرفت. وی بر این باور است که شناخت غیرسیاسی، عمیق تر و کامل تر خواهد بود.
پدرام سلطانی، نائب رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از این جلسه تجدید هم نشینی ها و نهادسازی های لازم را راه حلی برای مشکلات امروز کشور دانست و تشریح کرد: برون گرایی کلید حرکت های توسعه ای و سریعتر است. خوشبختانه این روزها شاهد آغاز دوره جدید اقتصادی در کشور هستیم که آن اتصال ایران به سایر کشورهای دنیاست، به همین دلیل باید زمینه های حرکت در این شرایط جدید را مهیا سازیم.
وی همچنین ایجاد انسجام بین نهادهای موجود و نهادهایی که باید شکل بگیرند را از عوامل اصلی ایجاد سرمایه اجتماعی در کشور قلمداد کرد و یکی از این نهادهای مهم را دانشگاه ها و دیگری تشکل های بخش خصوصی دانشت که باید در کنار هم و هماهنگ با یکدیگر جلو بروند.
بر اساس اظهارات نائب رئیس اتاق ایران، از دوره قبل هیئت نمایندگان اتاق ایران نقیصه موجود در رابطه بین صنعت و دانشگاه عارضه یابی شد و به این نتیجه رسیدیم که باید با نگاهی جامع تر به حل آن بپردازیم. متاسفانه دانشگاه های کشور در دنیای نظری محض خود فرورفته و جامعه بخش خصوصی به رشد مبتنی بر تجربه گرفتار شده، باید این عارضه برطرف شود بنابراین فکر ایجاد باشگاه اقتصاددانان جوان مطرح شد.
وی در واکنش به برخی دغدغه های موجود بین اعضای این باشگاه مبنی بر امکان حرکت های کوتاه مدت دراین وادی و به حاشیه رفتن اهداف تعریف شده در باشگاه مذکور، گفت: مدتهاست برای ایجاد چنین باشگاهی برنامه ریزی کرده و درپی آن هستیم با برنامه های بلندمدت گام برداریم. البته علاقه مند بودیم که پیش از ارائه هرگونه نظرات نهایی، پیشنهادات اعضا که همگی دانش آموختکان علم اقتصاد در مقطع دکتری هستند را داشته باشیم.
سلطانی خاطرنشان کرد: اتاق فرصتی را برای اقتصاددانان جوان به وجود آورده تا ظرفیت های خود را به کار بسته و موجب رشد اقتصاد کشور شوند.
نائب رئیس اتاق ایران به بخش های متعدد اتاق ایران که نیازمند پروژه های تحقیقاتی هستند، از جمله: شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی، کمیته ماده 76، کمیسیون های تخصصی، تشکل ها، اتاق های مشترک و اتاق های استانی اشاره و تاکید کرد: برخی از اقتصاددانان جوانی که برای حضور در این باشگاه دعوت شده اند، سئوال کردند که کدام یک از بخش های اتاق به پژوهش های اقتصادی نیاز دارند، باید گفت امروز بخش خصوصی به این بلوغ رسیده و می داند برای اینکه بتواند نقش خود را به عنوان مشاور سه قوه به خوبی ایفا کند باید در امر تحقیق و پژوهش با هدف ارائه راهکارهای عملی فعال شود.
وی افزود: اتاق ایران از پایان نامه هایی که در راستای مشکلات بخش خصوصی باشد حمایت می کند. همچنین در حال رایزنی برای تبدیل مرکز تحقیقات اتاق ایران به پژوهشکده هستیم.
سلطانی یاداور شد:هر یک از ما باید موقعیت کشور را درک کرده تا ایده آلی نیندیشیم. ایجابی رفتار کرده و سعی کنیم ضعف های خود را برطرف سازیم. مهارت تفکر نقادانه، بیان صحیح اندیشه ها، مهارت اقناع و پذیرش نظرات دیگران در کنار علم و تجربه افراد قرار می گیرد و این گونه به عنوان شهروند قرن 21 شناخته می شویم.
کیوان کاشفی، عضو هیئت رئیسه اتاق ایران از تجربه تاسیس باشگاه اقتصاددانان جوان در سطح یکی از استان های کشور سخن گفت و از آن به عنوان تجربه ای قابل توجه یاد کرد. به اعتقاد وی جانشین پروری و اهمیت پیوند اتاق و بدنه کارشناسی دانشگاه دو عاملی بودند که بخش خصوصی را به فکر ایجاد چنین باشگاهی انداخت.
وی ادامه داد: باشگاه مذکور را در سطح استانی تشکیل دادیم و قدم به قدم پیشرفت کردیم. شاید درابتدای امر خیلی امیدوار نبودیم ولی متوجه شدیم که باید به آرامی جلو رفت . امروز توانسته ایم برخی تسهیلات را در اختیار اعضای باشگاه قرار دهیم و از طرفی سه سفر به مناطق آزاد اقتصادی ترتیب داده ایم تا اعضا از نزدیک با فرآیند امور گمرکی و ترخیص کالا آشنا شوند. پس از این شاهد ارائه پیشنهادات جدید بودیم.
این عضو هیئت رئیسه اتاق ایران یادآور شد: بخش خصوصی خواستار افکاری است که به خلق ثروت منجر شود. بدین رتیب این ایده ها از سوی اتاق مورد توجه قرار می گیرد.
کاشفی افزود: خوشبختانه کارها نظم بهتری پیدا کرده و نتایج قابل قبولی به دست آمده است.
محمدحسین کریمی پور، مشاور ارشد اتاق ایران دغدغه بی اقبالی به پژوهش و تحقیق در کشور را موضوعی ریشه دار توصیف و تاکید کرد: اتاق ایران و بخش خصوصی نیز جایگاه مشخصی در کشور ندارند. بنابراین باید این دو حوزه در کنار هم قرار گرفته و از این طریق مشکلات خود را حل کنند. امروز فرصت های جدی پژوهشی در اتاق ایران وجود دارد. البته اتاق هم مبرا از نقایص کلی نیست.
وی در پاسخ به سئوال یکی از اقتصاددانان جوان حاضر در این جلسه در مورد اقدامات اتاق برای توسعه صنعت گردشگری سلامت، گفت: از آنجایی که ایران دچار رکود بوده و از بحران بیکاری رنج می برد، تصمیم گرفتیم ظرفیت های داخلی که به درآمدزایی کشور کمک می کند را شناسایی و تقویت کنیم. درهمین رابطه گردشگری سلامت مطرح شد. البته این بخش دچار بی توجهی نسبت به برندسازی و حضور افراد غیرحرفه ای بود که پس از تلاش های اتاق ایران تا حدودی از چالش های آن کاسته شد.
مشاور ارشد اتاق ایران، از قرار گرفتن 13 بیمارستان علاقه مند به فعال شدن در بخش گردشگری سلامت خبر داد و گفت: این مجموعه شکل گرفته و قرار است خدمات مشخصی را به مراجعه کنندگان خود ارائه دهد.
مرتضی الله داد، معاون اقتصادی اتاق ایران نگاهی به تاریخچه تاسیس اتاق ایران در سال 1341 داشت و از آن به عنوان سنگر بخش خصوصی یاد کرد. بر اساس اظهارات وی دوره ششم مصادف شد با آغاز تغییرات در این نهاد و شروع به کار کمیسیون های تخصصی، ارتقاق جایگاه تشکل ها و دیگر بخش های اتاق.
وی همچنین از تداوم تحولات اتاق در دوره هشتم سخن گفت و ادامه داد: این دوره هیئت نمایندگان اتاق ایران همزمان با آغاز تحولات دیپلماسی کشور کار خود را شروع کرد و به دنبال آن در این چندماه به صورت متداوم پذیرای هیئت های اقتصادی از کشورهای مختلف دنیا بوده است و همین موضوع اهمیت ارتقای جایگاه بخش خصوصی و لزوم تاسیس این باشگاه را نشان می دهد.
مهدی بهکیش، دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی( ICC ) با بیان این مطلب که دانشگاه های ایرانی از واقعیت ها جدا افتاده اند، تاکید کرد: راقبت اصلی دیگری است که آن را نیاموخته ایم. رقابت کردن بسیار سخت است اما عامل رشد و توسعه می شود. این باشگاه کمک خواهد کرد تا بخش خصوصی رقابت صحیح را اموخته و بر این اساس حرکت کند. بخش خصوصی انگیزه لازم را دارد که رد محیط رقابتی تولید بیشتر با هزینه کمتر را تجربه کند.
وی ادامه داد: کمک کنید تا خصوصی سازی واقعی روی دهد و با رشد بهره وری تولید ناخالص داخلی را افزایش دهیم.
بدون دیدگاه