شرق: اعضاي گروه ائتلاف براي فردا نشست خبري خود را با رونمايي از رنگ فيروزه اي به عنوان نماد انتخاباتي خود برگزار کردند.
مسعود خوانساري و محمدرضا انصاري به عنوان کانديداهاي بخش بازرگاني، پدرام سلطاني و فريال مستوفي به عنوان نامزدهاي بخش معدن؛ مهدي پورقاضي و مهدي جهانگيري به عنوان کانديداهاي بخش صنعت و حامد واحدي و کاوه زرگران به عنوان کانديداهاي بخش کشاورزي، در اين نشست خبري به عنوان نماينده ٤٠کانديداي حضور در اتاق تهران از ائتلاف براي فردا در اين نشست خبري ح اضر شدند.
مسعود خوانساري، رييس کميسيون حمل ونقل اتاق تهران گفت: ائتلاف براي فردا اعتقاد دارد که تشکل هاي اقتصادي ظرفيت بالايي دارند که هنوز از آن به خوبي استفاده نشده است. به همين دليل نامزدهاي اين ائتلاف با مشارکت تشکل ها و نمايندگان آنها کنارهم قرار گرفته اند. اين افراد از اعضاي تاثيرگذار تشکل تخصصي خود به شمار مي روند و هرکدام برندي معتبر محسوب مي شوند.
سال هاي پيش رو براي اقتصاد پرچالش است و عبور از آن نيازمند کار و تلاش همراه با تدبير و تجربه است. به همين دليل سعي کرده ايم با دانش مديريتي بر محور اخلاق وارد اين ميدان در دوره چهارسال آينده شويم. اتاق به عنوان سخنگوي بخش خصوصي نقش مهمي در اين دوره به دور از افراط و تفريط و هيجانات سياسي خواهد داشت. اتاق بايد با پشتوانه تشکلي محکم، همه صداها را از تشکل هاي اقتصادي در خود جاي دهد و درنهايت يک صداي واحد را به عنوان نمايندگان بخش خصوصي براي تعامل با دولت منتقل کند.
پدرام سلطاني، نايب رييس اتاق ايران در پاسخ به سوالي در مورد حضور افرادي از بخش هاي خصولتي در اتاق بازرگاني گفت: در اتاق بازرگاني مدعي اصلاح سياست واگذاري ها و خواستار بازگشت آن به ريل اصلي هستيم اما اتاق محل ستيز با هيچ بخشي ازجمله دولت و مجلس نيست. اتاق محل تعامل و مذاکره و هم انديشي است. کساني که امروز از بازيگران اقتصاد هستند و در چارچوب قانون فعاليت مي کنند، بايد با يکديگر گفتمان برقرار کنند. نمي توان با نگاه سلبي، حضور افرادي از بدنه بخش هاي عمومي غيردولتي را کتمان کرد اما مي توان با نگاه ايجابي اين فرآيند را نقد کرد و اين از طريق گفت وگو ميسر خواهد شد. هيچ خط و مرزي را در اقتصاد قايل نيستيم و براي ايجاد فضاي تعامل تلاش مي کنيم. در مجموعه پارلمان بخش خصوصي که ٤٠٠عضو خواهد داشت، حضور چند نماينده از بخش عمومي غيردولتي، اتاق را دولتي نمي کند. دولت در ايران بيش از ٥٠درصد اقتصاد را در اختيار دارد اما با احتساب حضور ٢٠نماينده دولتي در اتاق تنها پنج درصد کل نمايندگان دولتي هستند. مشکل شبه دولتي ها در اقتصاد ايران نيز بايد از راه گفت وگو و از مسير هم انديشي و تعامل حل شود.
مهدي پورقاضي، عضو هيات نمايندگان اتاق تهران گفت: تضاد منافع ميان بخش هاي مختلف اقتصادي وجود دارد که نمونه آن را در امضاي توافقنامه ترجيحي با ترکيه شاهد بوديم. به طوري که در يک مورد خاص يک سنديکا خواستار لغو تعرفه ترجيحي شده و سنديکاي ديگر از آن حمايت کرده بود. اين تضاد منافع موجب مي شود نظرات متفاوتي مطرح شود اما هيچ کدام از صاحبان اين ديدگاه ها را نمي توان ناديده گرفت بلکه بايد در اتاق اين ديدگاه ها شنيده و بهترين مشورت به دولت داده شود.
مهدي جهانگيري کانديداي بخش صنعت همچنين گفت: بزرگ ترين کاري که بخش خصوصي مي تواند در زمينه تصميم سازي براي دولت دنبال کند، توجه به مزيت هاي موجود کشور براي جدايي از اقتصاد نفتي است. در اين شرايط نمي توانيم به دنبال خلق مزيت جديد باشيم چراکه که زمان بر است و در شرايط رقابتي مي تواند ما را به انتهاي جدول برساند. با اين حساب با استفاده از مزيت هايي که در حوزه صنعت، معدن و گردشگري وجود دارد، مي توان از اقتصاد نفتي فاصله گرفت. صنعت گردشگري در دنيا پيشرو است و طبق آمارهاي سازمان جهاني جهانگردي يک ميلياردوصدميليون گردشگر در دنيا داريم. به همين دليل اين صنعت مي تواند به عنوان يک مزيت پولساز جايگرين نفت شود. اقتصاد ايران نمي تواند يک نسخه واحد براي خود تعريف کند، بايد خود را با اقتصاد جهاني تنظيم کنيم و نمي توانيم نسخه هاي صرفا داخلي را دنبال کنيم. بايد در چرخه اقتصاد جهاني قرار بگيريم که براي اين کار بايد هزينه هاي توليد را کاهش دهيم و کيفيت محصولات را بالاببريم تا در فضاي رقابتي بتوانيم به حيات ادامه دهيم. چالش جدي اي براي رسيدن به اين اهداف در داخل، هزينه بالاي پول در کشور است. درحال حاضر کشور با چالش جدي اي در زمينه منابع آب مواجه است. بالاي ٩٠درصد از مصرف آب کشور مربوط به بخش کشاورزي است که بايد براي حل اين چالش ها برنامه ريزي مدوني داشت.
بدون دیدگاه